Oktatáspolitika

2017.09.22. 17:24

LMP: tízből négy felnőttnek legyen diplomája

Az LMP a költségvetési kiadások húsz százalékát fordítaná oktatásra, amivel elsődleges céljuk, hogy tíz magyar felnőttből legalább négynek legyen felsőoktatási végzettsége.

Ikotity István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, Magyarország annál könnyebben veheti a jövő kihívásait, minél többen szereznek diplomát. A kormány ezzel szemben „cudarul bánik az oktatással” – fogalmazott az LMP politikusa, aki ugyan üdvözlendőnek nevezte a kormány diákhitelt érintő kedvezményeit, de azt is kérdezte, arra miért csak fél évvel a választások előtt került sor.

Az LMP már évek óta kezdeményezi például a családi pótlék és az adókedvezmények kiterjesztését a felsőoktatásban tanuló gyermekek 24 éves koráig, továbbá a tandíjak eltörlését és az ösztöndíj emelését – fejtette ki Ikotity István.

Az LMP képviselője kérdésekre válaszolva elmondta, a kormányfő azért beszél Soros-tervről, mert nem létezik Orbán-terv. A miniszterelnök ellenséget keres, mert nincs megoldása az országot terhelő problémákra – vélekedett.

Ikotity István ugyancsak kérdésre reagálva megerősítette, az LMP csak parlamenten kívüli, az „elmúlt 30 év rombolásában” részt nem vett politikai erőkkel hajlandó választási együttműködést kötni, a többi ellenzéki párttal legfeljebb szakpolitikai kérdésekben hajlandó egyeztetni.

Ezek is érdekelhetik