Atomenergia

2017.11.08. 13:42

DK: nincs szükség a paksi beruházásra

A Demokratikus Koalíció (DK) álláspontját kifejtve Varju László, a párt alelnöke arra reagált, hogy Aszódi Attila, a paksi erőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár egy keddi fórumon bejelentette: megkezdődött a Paks II beruházás első tíz, 98 millió eurós összértékű fővállalkozói számlájának kifizetése.

A DK-s politikus hangsúlyozta, hogy a megújuló energiák egyre jobb hatásfoka miatt több nyugat-európai ország is úgy döntött, hogy kivezeti az atomenergiát. Megjegyezte, jelenleg sehol nem működik olyan típusú erőmű, mint amit Paksra terveznek. A Szentpétervár mellett készülő erőműről riasztó hírek érkeztek, Finnországban pedig a hatóságok nem adták meg a kivitelezési engedélyt – tette hozzá. Úgy vélte, a Paks II beruházás nemhogy enyhíti, hanem fokozza Magyarország energiafüggőségét.

Varju László szerint csak azért van szükség a beruházásra, mert „nyilván tekintélyes csúszópénzek a Fidesz-közeli zsebekbe kerülnek”. Mint mondta, ezért építik fel szükségtelenül az erőművet, veszélyeztetik az ország biztonságát és adósítanak el minden magyar állampolgárt 300 ezer forint erejéig.

A határon túli magyarok szavazati joga elleni DK-kampányhoz kapcsolódva azt javasolta, hogy közülük csak azok voksolhassanak, akik szükség esetén magukra vállalják az egy főre eső 300 ezer forintos adósságot is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában