Oktatás

2018.01.17. 13:24

DK: egységesíteni kell az egyházi és az állami iskolák finanszírozását

Amennyiben a Demokratikus Koalíció kerül kormányra, megszünteti az egyházi iskoláknak járó többlettámogatásokat – jelentette be a párt szakpolitikusa szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Arató Gergely azt mondta, hogy egységes támogatási rendszert vezetnének be, de emelnék az iskolák normatív finanszírozását, és évente mintegy 150 milliárd forinttal többet fordítanának az oktatásra.

Az jó, ha a kormány iskolákra költ, de miért csak az egyházi iskolák a fontosak? – tette fel a kérdést Arató Gergely. Ma egy egyházi iskolába járó gyerek háromszor annyit ér a kabinetnek, mint az állami iskolába járó társa, ugyanis ennyivel több az egyházi iskolák normatív támogatása – mondta.

A politikus arra a hírre reagált, hogy több mint kétmilliárd forintból fejlesztik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában