demonstráció

2018.09.15. 10:14

Újabb tüntetés volt a németországi Chemnitzben

A tömeg a város központjában lévő ikonikus emlékművénél, Karl Marx szobránál gyűlt össze, ahol az egyik táblán az a felirat szerepelt, „Többen vagyunk! Folyamatosan visszajövünk!”.

A tüntetőket nagyon sok rendőr kísérte. A hatóságok közlése szerint a megmozduláson rendzavarás nem volt – tudta meg az MTI.

Chemnitzben augusztus 26-ra virradóra egy 35 éves német állampolgárt késeltek meg halálosan. A bűncselekménnyel három férfit gyanúsítanak, mindhárman menedékkérőként érkeztek az országba, ketten előzetes letartóztatásban vannak, a harmadikat körözik.

Az eset demonstrációk sorozatához vezetett a szászországi városban. A gyilkosság napján tartott első, nem bejelentett tüntetésen, és egy nappal később, egy bejelentett demonstráción több bűncselekmény történt, amelyeket a német nyilvánosságban az elkövetők idegenellenességének és jobboldali, radikális nézeteinek tulajdonítanak.

Címkék#chemnitz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában