ismeretlen ok

2018.10.21. 20:01

Lezuhant egy épület tetejéről Kína makaói összekötője

Az 59 éves Csenget 2017 szeptemberében nevezték ki a makaói összekötő iroda élére.

Szombat este életét vesztette Kína legmagasabb rangú makaói megbízottja, aki lezuhant annak az épületnek a tetejéről, amelyben élt – közölte a pekingi kormány vasárnap.

A közlemény szerint Cseng Hsziao-szung depressziótól szenvedett, de nem részletezték halálának körülményeit.

Az 59 éves Csenget 2017 szeptemberében nevezték ki a makaói összekötő iroda élére. A tisztségviselő a belső kormánykörökhöz tartozott: a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának tagja volt. Korábban a Központi Bizottság nemzetközi részlegének vezető-helyettese, 2013 és 2017 között pedig Fucsian tartomány kormányzó-helyettese volt.

Hongkonghoz hasonlóan Makaó is a Kínai Népköztársaság különleges közigazgatási területe, amelyet Peking az egy ország, két rendszer elve alapján kezel. A városállam élén egy kormányzó áll, aki csak Peking beleegyezésével léphet hivatalba. A kaszinóiról híres Makaó korábban portugál gyarmat volt, és 1999-ben került vissza Kínához.

A makaói összekötő iroda kapocs a helyi és a központi kormány között, és az utóbbi időben a helyi ügyekben is jelentős befolyásra tett szert.

Kínában már több pártfunkcionárius vetett véget önkezűleg életének, mert Hszi Csin-ping elnök korrupcióellenes küzdelmének keretében kegyvesztetté vált. Az nem derült ki, hogy Cseng Hsziao-szung esetében szó lehetett-e ilyesmiről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában