kimagasló eredmény

2018.11.26. 16:01

Díszebéden fogadta Áder János a kiváló ifjú szakmunkásokat

A szeptemberi szakmák Európa Bajnokságán három arany, három ezüst és három bronz érmet nyertek a magyar fiatalok.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az örömmel végzett munka, a tehetség, a szorgalom, az elszántság, a megbízhatóság és a pontosság ma sem veszített értékéből, ez legyen a jövőben is mérce, mert akkor nem maradnak el az újabb sikerek – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn Budapesten a fiatal szakmunkások Európa Bajnokságán kimagasló eredményt elérő magyar versenyzők és felkészítői tiszteletére adott ebéden.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szeptember 26-28. között rendezte meg a szakmák Európa Bajnokságát, az EuroSkills-t Budapesten. A versenyen 28 ország 37 szakma 525 versenyzője, 500 szakértője volt jelen, a magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak, három arany, három ezüst és három bronz érmet nyertek, a szakmájában magas pontszámot elérő nyolc magyar versenyző kiválósági elismerésben részesült.

A köztársasági elnök a magyar nyomdászat, könyvkötészet kiemelkedő személyisége, a XIX. század derekán született Kner Izidor munkásságát hozta példának arra, hogy a minőség, a pontosság és a megbízhatóság a legjobb cégér.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára résztvevők közt a fiatal szakmunkások Európa Bajnokságán kimagasló eredményt elérő magyar versenyzők és felkészítői tiszteletére adott ebéden az Európa hajón
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kner Izidor csak a tanulásban, a fejlődésben és a lelkiismeretes munkában hitt – emelte ki a köztársasági elnök. Felidézte, hogy Kner 22 éves korában kezdett saját vállalkozásba, nyomdát indított Gyomán, amely folyamatosan bővült; nyomdászait jól megfizette, tekintélyes igazgatóként is velük együtt dolgozott.

A magyarországi szakképzésre óriási hatással volt, külön munkásotthont építtetett a vándortanoncoknak, sokan csak azért akartak többet tanulni, hogy nála dolgozhassanak – tette hozzá.

Amikor 75 évesen, 1935-ben meghalt, egy virágzó nagyvállalatot hagyott hátra, az egyik legnagyobb hazai nyomdának számított – fogalmazott Áder János.

A rendezvényen részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, valamint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök a résztvevők közt a fiatal szakmunkások Európa Bajnokságán kimagasló eredményt elérő magyar versenyzők és felkészítői tiszteletére adott ebéden

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában