sok volt a baleset

2019.06.17. 15:03

Lezárhatják a turisták elől Ciprus egyik legnépszerűbb látványosságát

Biztonsági okokból döntöttek a híres Cavo Greco barlangrendszer lezárásáról.

Ajía Nápa város polgármestere, Jannisz Karuszosz elmondása szerint ideiglenes védőkorlátokat fognak elhelyezni a népszerű sziklás területen, hogy az emberek ne tudjanak bejutni a tengeri barlangokba, amíg a városi tanács a következő ülésén döntést nem hoz a további intézkedésekről.

A Cavo Greco Ciprus egyik legnépszerűbb látványossága, helyiek és turisták százai látogatják.

Autóval vagy túrahajóval lehet eljutni a különleges szépségű barlangokhoz.

A földrajzi értékek védelmével foglalkozó ciprusi hatóság szerint a terület veszélyt jelenthet a látogatókra a nagymértékű erózió miatt, és javasolta, hogy korlátozzák a Cavo Grecóhoz való jutás lehetőségét, vagy hozzanak egyéb biztonsági intézkedéseket.

A figyelmeztetés a katakliszmosz nevű kétnapos ünnepség előtt érkezett, amikor általában emberek tízezrei árasztják el a partokat.

Jannisz Karuszosz szerint a lehetőségek között van, hogy teljesen lezárják a területet, vagy kerítés építésével tartják távol a látogatókat a kiálló sziklákról, vagy biztonsági őröket és életmentőket helyeznek ki a területre.

Mint elmondta, a döntés meghozataláig ideiglenes lépcsőket építenek, melyekkel a látogatók biztonságosan lemehetnek a barlangokhoz ahelyett, hogy a tenger fölé nyúló sziklákon mászkálnának.

A barlangokat a tenger hullámai vájták a tíz méter magas sziklába. Egyes barlangok kicsik és sekélyek, akadnak azonban meglehetősen nagyok is.

A látogatók gyakran a hatalmas sziklákról ugrálnak a türkizszínű vízbe, emiatt több baleset is történt már.

Borítókép: Ciprus egyik legnépszerűbb látványossága, a Cava Grecó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában