Ország-világ

2020.06.30. 11:29

Kamion alvázán próbáltak bejutni az országba

A két migránst a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Több migráns próbált bejutni az országba ma hajnalban, ketten egy kamion alvázán rejtőzködtek el, egy ember pedig egy kamion rakterében bújt el – írta honlapján a rendőrség.

A rendőrök június 30-án hajnalban Tompa közigazgatási területén tartóztattak fel két illegális migránst, akik egy kamion alvázára voltak felkapaszkodva. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat – írta honlapján a rendőrség.

Személyazonosságát, illetve magyarországi tartózkodása jogszerűségét egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni. Így a járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően mindkettőjüket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád megyei határszakaszon szintén a hajnali órákban egy Röszkénél belépő szerb kamion rakterében találtak meg egy migránst, aki illegálisan próbált bejutni az országba. A férfi afgán állampolgárnak vallotta magát. Őt is visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában