Ország-világ

2021.02.20. 07:49

Bajkai István: a baloldal páriaként kezeli a független kulturális intézményeket 

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere sorra üldözi el a kulturális intézményeket a VII. kerületből. A Molnár Antal Zeneiskola és a zsidó tematikájú Heti Tv után a 100 Tagú Cigányzenekarnak mondta fel a bérleti szerződését. Bajkai István fideszes honatya azt hangsúlyozta: a Gyurcsány-párti városvezetés a helyiek érdekképviselete helyett DK-s kampányközpontokat hoz létre.

A hab a tortán az, hogy Niedermüller korábban maga ismerte el, hogy nem alkalmas polgármesternek.

Ahelyett, hogy Niedermüller Péterék az erzsébetvárosiak érdekében cselekednének, egymás után zárják be a kulturális intézményeket, amelyek helyén DK-s kampányközpontokat hoznak létre

– jelentette ki a Magyar Nemzetnek Bajkai István, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselője. A honatya arra reagált, hogy

a Gyurcsány-párti polgármester a Damjanich utcai zeneiskola és a Heti Tv – vagyis Európa egyetlen zsidó tematikájú televíziója – után a 100 Tagú Cigányzenekart is elzavarta az épületből,

így a Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas formáció a jövőben nem végezheti a próbáit a Wesselényi utcai épületben.

„Bár Niedermüller az önkormányzat rossz gazdasági helyzetével indokolta a kultúraellenes intézkedéseit, bebizonyosodott, hogy nem erről van szó. Ugyanis például

a Heti Tv bérleti szerződését annak ellenére mondták fel, hogy a csatornát működtető Breuer Péter egymillió forinttal magasabb ajánlatot tett, mint a pályázaton győztesnek kihozott egyetlen másik induló, a Milestone Consulting Kft. nevű szemléletformáló központ.

Továbbá a Molnár Antal Zeneiskolának ígért épületet is jóval a legkisebb megajánlható kétmillió forintos ár alatt, minden kedvezménnyel együtt havi 600 ezért forintért adják ki a Freeszfe Egyesületnek. De

az is cáfolja a DK-s polgármesternek a kijelentéseit, hogy másfél éve 10,3 milliárd forinttal adtuk át az önkormányzat kasszáját”

– fejtette ki Bajai István. A képviselő arra is rámutatott, hogy a baloldal egyetlen szereplője sem emelte fel a hangját a lakosok érdekeit – sőt a sajtószabadságot is – sértő döntések ellen. „Az inkább államellenes anarchista tömörülésnek nevezhető baloldal csak azok mellett áll ki, akik az ő politikájukat visszhangozzák. Olyan független szervezetek mellett, mint a Heti Tv, már nem, sőt utóbbiakat rendre pária sorba taszítják a Gyurcsány-koalíció vezette településeken” – hangsúlyozta a politikus.

Mint korábban megírták, a Damjanich utca 4. szám alatt álló ingatlant az előző, fideszes városvezetés újíttatta fel, s a beruházás önkormányzati határozatában, valamint az ahhoz kapcsolódó közbeszerzési értesítőben is az szerepel, hogy az épületet kizárólag a zeneiskolának szánták.

Meglehetősen pikáns adalék, hogy

Niedermüller még 2019 márciusában, éppen a Heti Tv-ben hangoztatta, hogy nem fog indulni az önkormányzati választáson.

Nézze, semmi értelme nincs. Nekem semmilyen típusú tapasztalatom nincs, tehát nem érdemes elbohóckodni ezt a nagyon fontos dolgot. Nem érdemes bohócot csinálni a politikából”fogalmazott akkor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában