Ország-világ

2021.04.19. 10:45

Donald Tusk provokálja Lengyelországot és Magyarországot

Kovács Zoltán szerint az Európai Néppárt elnöke politikai célokra használja fel a járványt.

Donald Tusk megnyilatkozása a Magyarország és Lengyelország demokratikusan megválasztott kormánya és politikai vezető ereje elleni boszorkányüldözés része

– kommentálta Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Donald Tusk korábbi nyilatkozatát a Kossuth Rádió hétfői műsorában.

Az Európai Néppárt (EPP) elnöke korábban azt írta Twitter-oldalán, hogy a koronavírus-járványban „Magyarország és Lengyelország tragikus rekordokat dönt a halálozások és az új esetek számában” – írja az Origo.

Kovács Zoltán szerint Donald Tusk az elmúlt években „provokatőri irányba” ment el, és nyilatkozta alapján „nyugodtan lehetne a liberálisok képviselője is”. A politikus szerint

Donald Tusk nem átallja politikai célokra felhasználni a járványt,

és annak egymással össze nem vethető adatait, ez pedig „mindent elárul az elszántságról és célról”.

Megjegyezte, hogy az első és második hullám eszközeivel nem lehet hatékonyan védekezni

a brit mutánssal szemben, az egyetlen megoldás az, ha mindenkit beoltanak.

Ezt a hitet, bizalmat rombolják ezek a megszólalások – jegyezte meg, hozzátéve, hogy

ezt teszi a baloldal is, amely napról napra, vagy akár napon belül is képes magának ellentmondani

csak azért, hogy ellentmondjon a kormánynak vagy a kormány intézkedéseinek, és bizonytalanságot keltsen a magyar emberekben. Kovács Zoltán szerint Donald Tusk ezeknek a céloknak a szolgálatába állt. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Donald Tusk állításával szemben

Magyarország a többlethalálozásokat tekintve „valahol az európai átlag alatt” van.

Kovács Zoltánt kérdezték azzal kapcsolatban is, hogy a CNN amerikai hírtelevízió műszaki igazgatója bevallotta, a CNN „a manipuláció művészetét” gyakorolja, annak érdekében, hogy „megváltoztassa a világot”. Az igazgató kifejtette azt is, hogy a hírtelevízió hazug propagandát folytatott, mert az volt a célja, hogy eltávolítsák a hivatalából Donald Trump volt republikánus amerikai elnököt.

– A szisztematikus manipuláció művészete, amit a CNN tökélyre fejlesztett, az egyik legveszélyesebb fejlemény az elmúlt időszakban.

Amikor ez összekapcsolódik politikai célokkal, a koronavírus-járvány kapcsán az egészségügyi védekezésben az elbizonytalanítás kampányával, az szó szerint életveszélyes, emberéleteket követel – jelentette ki Kovács Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában