Ország-világ

2021.06.13. 08:04

Ingatlanmutyi Józsefvárosban?

Pikó András baloldali polgármester a kampányában még azt ígérte: növelik a bérlakásállományt Józsefvárosban. Ezzel szemben megválasztása után elkezdte kiárusítani az ingatlanokat. Sőt az egyik elkótyavetyélt ingatlan gyorsan, néhány hónap alatt a piacra került. Láss csodát: az önkormányzati eladási ár duplájáért kínálják.

Június 10-én fény derült rá, hogy az önkormányzat potom pénzért, pályáztatás nélkül eladott egy palotanegyedi ingatlant, ami néhány hónappal később csaknem dupla négyzetméteráron jelent meg a legnagyobb ingatlanközvetítő portálon – számolt be a Hírnyolc. A lex lakásmaffiázással Pikó András és a baloldali politikusok azon munkálkodtak, hogy

a józsefvárosi bérlők ne vehessék meg kedvezményesen a bérleményeiket, mint ahogyan az a kormány eredeti tervében szerepelt.

A témában a polgármester vehemens csapkodása mögött azonban, úgy tűnik, más is van. Régi baloldali módszer, miszerint ha valami aljasságot követsz el, akkor fogd rá az ellenfeleidre, és úgy tűnik ebben az esetben is erről lehet szó. Szilágyi Demeter józsefvárosi önkormányzati képviselő a közösségi oldalán hívta fel a Palotanegyedben található eladott ingatlan utóéletére a figyelmet – írja a Magyar Nemzet.

„Pikó András pár hónapja potom pénzért elad egy ingatlant a Vas utcában. 27 m², 8 millió forintért. Már akkor is nehezményeztük, nem támogattuk a döntést. Egyfelől az zavaró, hogy a polgármester lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy nem fog eladni ingatlanokat. Másfelől az, hogy nagyon alacsony az ár”

– írta közösségi oldalán a kormánypárti önkormányzati képviselő. Szilágyi Demeter rámutatott: néhány hónap elteltével, megjelent egy csinos hirdetés, amelyben eladásra kínálnak a Vas utcában egy 57 négyzetméteres lakást, kiegészítve egy 27 négyzetméteres helyiséggel.

„És igen, a történetben szereplő helyiség egy és ugyanaz, csak épp az értéke lett a duplája.Természetesen az alapdöntésben szó sincs az összekapcsolásról. Mindezt a veszélyhelyzet alatt egy személyben döntve, pályáztatás nélkül. Szerintem ez így nincs rendben” – szögezte le Szilágyi.

Pikó András balliberális jelölt a választási kampányában pont azzal népszerűsítette programját, hogy növelni kell az önkormányzati bérlakások számát, és véget kell vetni a mutyiknak. Érdekes, hogy mióta Pikó politikai hatalomra lépett, mutyigyanús helyzetek tömkelegét alakítja ki az önkormányzat. Először egy személyben bontotta fel közétkeztetési szerződést, majd később pályáztatta meg az új nyertest, mielőtt kiírták volna a tendert. Ugyanúgy jár el a káptalanfüredi vitorláshajók tárolásával kapcsolatban, előbb három hónapra adta bérbe az önkormányzati strandot, majd később írja ki a pályázatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában