Bukta

2022.01.02. 19:57

Baloldali szavazók szedték ízekre Márki-Zay Pétert

A közvélemény-kutatások is azt mutatják, hogy a szivárványkoalíció szavazói kiábrándulhattak jelöltjükből.

Saját szavazói körében sem örvend túl nagy népszerűségnek Márki-Zay Péter Facebookon megosztott újévi köszöntője, amelyben kijelentette, politikai hasznot remél attól, hogy a koronavírus sok áldozatot szedett az idősek körében - írja a Magyar Nemzet. 

  A videóról egyes balliberális portálok – többek között a Telex és a 444 – is beszámoltak tudósítás formájában, s cikküket megosztották a Facebookon. A bejegyzések szöveges reakciói között keresve se találni támogató hangvételűt. A legtöbben Márki-Zay leváltását követelték. A Magyar Nemzet összegyűjtött néhányat közülük:

Nincs az ellenzékben egy olyan ember, aki rászólna? Hogy állj félre, öreg, elég butaságot beszéltél?

Valaki kezdjen el marha gyorsan melegíteni a kispadnál, mindegy ki.

Nekem már összerándul a gyomrom ettől az embertől, idős vagyok, még élek, és nem Fideszre szavazó. Szóljon már neki valaki, hogy nem vagy komplett, öreg!

Itt többségében a DK-ra és a Jobbikra lehet számítani. Sajnos rossz érzésem van az állandóan szereplő Márki-Zay Péterrel kapcsolatban. Sokan nem fognak elmenni szavazni. Ez nagy baj.

– írták. A baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt időszakban olyan népszerű kormányzati intézkedéseket támadott meg, mint a 13. havi nyugdíj visszaadása, a rezsicsökkentés vagy a benzinárstop, a választókat pedig többek között „trágyával etetett gombáknak” titulálta. Ezek alapján nem meglepő, hogy még a Hann Endre vezette Medián legújabb közvélemény-kutatásának eredményei szerint is az ellenzéki szavazók harmada a kormányzó jobboldal győzelmére számít a tavaszi választásokon. Ugyanez az arány a Fidesz-szavazók esetében 91 százalék volt.

Az adatokat a teljes népességre vonatkoztatva azt kapjuk, hogy a szavazókorú lakosság 63 százaléka szerint a Fidesz nyer 2022-ben.

A Real-PR legújabb felmérése is ezt támasztja alá. Jelen állás szerint a Fidesz támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók körében 54 százalék, a baloldali összefogásé 45 százalék, azaz 9 százalékponttal kisebb. 

A közvélemény-kutatások szerint tehát az ellenzéki előválasztási procedúrát követően a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének nem sikerült áttörést elérnie a pártok támogatottsági versenyében, nagyon stabilak az erőviszonyok, a Fidesz–KDNP a statisztikai hibahatárokat jelentősen meghaladó mértékben vezet a baloldal előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában