Vélemény

2022.01.09. 07:55

Mráz: a baloldal "hasznos idiótaként" tolja maga előtt Márki-Zay Pétert

A Nézőpont Intézet igazgatója szerint a baloldal valószínűleg nem cserél miniszterelnök-jelöltet az országgyűlési választásig, mert már a nullára korlátozta Márki-Zay Péter befolyását és "innentől kezdve egy hasznos idiótaként tudják maguk előtt tolni", akivel a "balhét is el tudják vitetni" a voksolás elvesztése esetén.

Mráz Ágoston Sámuel, a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva úgy fogalmazott, Márki-Zay Péter kijelentéseiből is világossá vált, a jobboldal nem rémeket lát, hanem a valóságot, amikor felhívja a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc irányítja a baloldalt.

   

Kiemelte, 

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltsége Gyurcsány Ferenc érdekeinek is megfelel, hiszen egy "egyszemélyes, egyéni politikai vállalkozóról van szó, akit bármikor le tud cserélni", vagy egy választási vereség esetén meneszthet.

   

A Nézőpont Intézet igazgatója elmondta, nem egészen demokratikus eljárás, hogy a kampányban Gyurcsány Ferenc irányít és valaki más van az előtérben.

   

A választóknak két valóságos alternatíva közül kellene választania, "most pedig egy valóságos irányító miniszterelnök, Orbán Viktor és egy vándorszínész között kell választani" 

- fogalmazott.

   

Mráz Ágoston Sámuel hangsúlyozta, ez nem egyedülálló a magyar politikatörténetben, hiszen "Medgyessy Péter ugyanez a kategória volt, 2002-ben ő volt a vándorszínész és két év után Gyurcsány Ferencék leváltották".

   

Az elemző kitért arra is, az ellenzék hat pártja közül várhatóan a DK alakíthatja majd a legnagyobb frakciót, és eldöntötték azt is, hogy Márki-Zay Péter egyszemélyes szereplőként indulhat, hiszen nem lehetnek saját emberei, saját képviselőcsoportja a parlamentben.

   

Minden jel arra utal, hogy az ellenzék választási veresége után Márki-Zay Péter feledésbe merül, és előléphet a baloldal valódi vezetője 

- tette hozzá.

   

Mráz Ágoston Sámuel elmondta, Márki-Zay Péter semmiben sem különbözik a többi baloldali politikustól és a 2010 előtt megszokott baloldali programot képviseli.    

   

Kiemelte, komoly gyűjteményt lehet összerakni Márki-Zay Péter "úgynevezett ígéreteiből", vagyis abból, hogy a baloldal jelöltje elítélte a rezsicsökkentést, kinevette a tizenharmadik havi nyugdíjat, és sértegette az időseket. Újabban pedig arról lehet olvasni, hogy az egészségügy privatizálása is a szívéhez közel álló dolog - mondta.

   

A Nézőpont Intézet igazgatója megjegyezte, 

Márki-Zay Péternek őszödi beszédet sem kellene tartania, mert a 2010 előtt megszokott megszorító intézkedéseket tulajdonképpen már előre bejelentette.

   

Az elemző kitért arra is, Márki-Zay Péter sajtósa decemberben nem engedte az újságírókat kérdezni, pár nappal korábban ugyanakkor a magyar miniszterelnök három órán keresztül válaszolt a "legbaloldalibb újságírók kérdéseire" is, és az embernek az volt az érzése, hogy ebben az újságírók fáradtak ki és nem a magyar miniszterelnök, akit "megpróbál megpuccsolni Márki-Zay Péter".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában