Energiaárak

2022.02.10. 14:00

Európában sem kérnek Márki-Zay Péter "életvezetési tanácsaiból", a magyar rezsicsökkentés vált követendő példává

Az uniós országok 90 százaléka a magyar intézkedésekhez hasonló lépéseket tett a rezsiárak letörésére.

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője, György András közleményében csütörtökön azt írta: az Európát sújtó energiaválságban a brüsszeli gazdaságkutató Bruegel Intézet adatai szerint 

2022 februárjáig 24 ország, az EU tagállamainak csaknem 90 százaléka, léptetett életbe - magyar mintára - a lakossági energiaárak mérséklését célzó intézkedéseket. A magyar rezsicsökkentéshez hasonló hatósági árszabást pedig eddig nyolc országban vezettek be.

Kijelenthető, hogy a 2013 óta következetesen folytatott, az emberek védelmére összpontosító magyar rezsicsökkentés Európa-szerte követett példává vált - mondta.

"Újfent bebizonyosodott, hogy Magyarország helyesen döntött, amikor a baloldal életszínvonal-romboló javaslatai helyett, az embereket védve, következetesen kiállt a rezsicsökkentés mellett" - fogalmazott.

A magyar baloldal elutasítja a megfizethető és biztonságos energiát. Miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter, cinikus módon "kevesebb víz, kevesebb áram és kevesebb gáz használatát" ajánlja. Az olcsó energiát támogató választókat pedig "sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak" tartja

 - emlékeztetett Gyürk András.

A politikus hangsúlyozta: a magyar emberek bátor kiállása és immár az Európai Unió 90 százaléka is cáfolja a Márki-Zay-féle baloldalt. A csata azonban folytatódik, a rezsicsökkentés nemzeti, Európának mintául szolgáló politikája áll szemben a baloldal magas energiaárakat eredményező ideológiájával - figyelmeztetett. Ez is az áprilisi választások tétje - tette hozzá Gyürk András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában