Biztonság

2022.03.10. 18:38

Kocsis Máté: elfogadta az Országgyűlés az orosz-ukrán háborúról szóló politikai nyilatkozatot

Az ország és a nemzet biztonságát fenyegető kihívással egységesen kell szembenéznünk - írt közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője.

Elfogadta az Országgyűlés az orosz-ukrán háborúról szóló politikai nyilatkozatot - tette közzé a politikai nyilatkozatot közösségi oldalán Kocsis Máté. 


Ebben egyebek mellett:

Elítéltük Oroszország katonai beavatkozását, és kiálltunk Ukrajna szuverenitása, illetve területi épségének sérthetetlensége mellett.

 Szorgalmaztuk a harci cselekmények haladéktalan leállítását, és a felek közötti béketárgyalások megkezdését.

 A NATO tagjaként egyetértésünket fejeztük ki azokkal a szövetség vezetői részéről elhangzott felelősségteljes nyilatkozatokkal, amelyek szerint el kell kerülni a konfliktus átterjedését a tagállamok területére.

 Rögzítettük, hogy ebből a háborúból hazánknak ki kell maradnia, senkinek sem engedhetjük meg, hogy ebbe belesodorjon bennünket.

 Kinyilvánítottuk, hogy Magyarország nem küld katonákat az ukrán hadszíntérre, nem szállít kétoldalú alapon fegyvereket, és nem járul hozzá, hogy a magyar‒ukrán határon keresztül az élet kioltására alkalmas fegyverek szállítására kerüljön sor.

 Kimondtuk: Magyarország természetes kötelezettségének tekinti, hogy segítséget nyújtson minden magyar és nem magyar ukrán és más állampolgárságú embernek, aki a háború elől menekülve hazánk – mint első biztonságos ország – területére lép.

Az ország és a nemzet biztonságát fenyegető kihívással egységesen kell szembenéznünk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában