Színes vonalak

2022.11.29. 23:49

Szabó Tímea szerint nem ilyen egy igazi titkosszolgálati jelentés (videó)

Miután kiderült, hogy az ellenzék kampányába hárommilliárd forint érkezett az Egyesült Államokból, a baloldali politikusok megpróbálják Márki-Zay Péterre hárítani a felelősséget. Annak ellenére, hogy a bukott miniszterelnök-jelölt szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom számláján landolt pénzek a központi kampányt szolgálták. Az továbbra sem tiszta, hogy mi lett a hatalmas összeg sorsa.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Párbeszéd frakcióvezetője szerint barokkos túlzás titkosszolgálati jelentésnek nevezni a nyilvánosságra hozott dokumentumokat, amelyek az ellenzék kampányába érkező külföldi pénzeket tárják fel. Szabó Tímea szerint csupán színes vonalakat húzogattak a jelentés készítői.

Hasonlóképpen fogalmazott a Karácsony-párt társelnöke, Tordai Bence is, aki egy nappal korábban nyilatkozott úgy, hogy fel kellene mondaniuk azoknak az embereknek, akik a jelentést összeállították.

A momentumos Tompos Márton arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy kiderült, hárommilliárd forint érkezett az ellenzék kampányába, a következőket mondta: Én örültem volna, ha erről korábban lett volna információm.

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ebből a rengeteg pénzből sokkal több mindent lehetett volna elérni.

Hohn Krisztina, az LMP politikusa kitartott amellett, hogy pártja minden törvényi előírást betartott és hozzájuk nem került külföldi pénz.

Bencze János pedig arról beszélt: nagyon kíváncsi lenne arra, hogy ezeket a pénzeket ki és mire osztotta el. Bár a jobbikos politikus nem tudta megnevezni, hogy kik érintettek a botrányban, kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Karácsony Gergelynek és Korányi Dávidnak a saját lelkiismeretével kell elszámolnia.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője egyáltalán nem volt hajlandó kommentálni az ügyet, s válaszadás nélkül szállt be az autójába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában