32. Tusványos

2023.07.22. 11:46

Tőkés László: nem akarunk Európa migránsai lenni! (videó)

Tőkés László Tusnádfürdőn elmondott beszédében felajánlotta a közvetítő szerepet a különféle erdélyi magyar szervezetek között.

MW

Orbán Viktor és Tőkés László is felszólalt a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nem akarunk Európa migránsai lenni, és nem szabad áltatni sem másokat, sem magunkat. El kell jönnie a cselekvés idejének

 – mondta a püspök.

Teljesen egyértelmű, hogy nem szabad belesodródni az ukrajnai háborúba, mert a kárpátaljai magyarság megmaradása forog kockán.

A református püspök szerint idővel el fog jönni a tárgyalás ideje, és akkor adott esetben terítékre kerülhet a határon túli magyarság autonómia-igénye is. 
Tőkés László beszéde a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen teljes egészében itt érhető el!

Tőkés László arról is beszélt, hogy sajnálatos, hogy a román-magyar párbeszéd idén sem jelent meg a tusványosi napirenden. Úgy látja, elengedhetetlenül fontos, hogy a román és magyar érdekek mentén előbb-utóbb megvalósuljon a stratégiai partnerség, 

de ez nem lehet az erdélyi magyarok helyzetének javítása nélkül és az autonómia biztosítása nélkül.

Ma totális passzivitást mutat Brüsszel a kisebbségi jogok iránt, ami a nemzetközi helyzetnek is köszönhető – tette hozzá. Tőkés szerint a magyar-magyar párbeszéd is rendkívül fontos lenne az erdélyi magyarság körében. Mint rámutatott:

A párbeszédnek és az összefogásnak nincsen alternatívája.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában