Parázs vita a Tranziton

2023.08.25. 16:25

Gulyás Gergely szerint Márki-Zay Péter alternatív univerzumban fogalmazza meg gondolatait (videó)

Vagy bukott keleti diktátorok jönnek Magyarországra, vagy Nyugatra indulunk el és a Szent István Programot indítjuk el – fogalmazott a Mandiner tudósítása szerint Márki-Zay Péter a Tranzit fesztivál első vitáján arról, mi a célja a jövő évi európai parlamenti választásokon. Gulyás Gergely a kérdésre azt válaszolta: a Fidesz célja, hogy megnyerje a választást.

MW

Parázs vita folyt Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter között a a Tranziton

Forrás: Origo

Fotó: Ladóczki Balázs

A Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke erre kijelentett, hogy 

jó hírem van, a Fidesz meg is fogja nyerni az EP-választásokat.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter részletesebb válaszában kifejtette, még az Európai Unió bürokráciáján belül is az egyik legrosszabb állapotban lévő intézmény az Európai Parlament, úgy látja, kereszténydemokrata pártok javíthatják meg a hibát.

A genderideológia teljes elutasítása, háború helyett béke és a migráció elutasítása a Fidesz politikájának három alappillére - mutatott rá a miniszter.

Márki-Zay Péter azt ígérte, ha pártja bejut az Európai Parlamentbe, az Európai Néppárt tagjaként a keresztény-konzervatív értékeket fogják erősíteni. Csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez, hívta fel a figyelmet, hozzátéve, ott is fel kell számolni a korrupciót. Szavai szerint, amikor az EP egyik tagja találkozott a „katari emillel”, vád alá került, majd utalt arra, hogy augusztus 20-án Orbán Viktor folytatott tárgyalásokat Katar állam képviselőjével.

Gulyás Gergely arra hívta fel a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjének a figyelmét, hogy 

egy éve még olyan pártok jelöltje volt, amelyek „tucatjával szavaztak meg” olyan javaslatokat, amelyek kerítések bontására hívtak fel és károsnak minősítették a nemzeti identitást.

Márki-Zay válaszában volt szövetségeseknek nevezte a baloldali szivárványkoalíció tagjait, ám Gulyás figyelmeztette: leendő szövetségesei ugyanúgy kvótapártiak, 

az Európai Néppárt ugyanis a migrációs kvóták pártján áll.

A mi álláspontunk régóta világos és egyértelmű: békére van szükség Európában

 – fogalmazott Gulyás, aki rámutatott arra is, Magyarország nagy erőket mozgósít annak érdekében, hogy az ukrajnai háború hatására kialakult humanitárius válságot enyhíteni lehessen.

Márki-Zay Péter alternatív univerzuma

A Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke azzal vádolta a kormányt, mindenen nyerészkednek, a Fidesz mindig jól, az ország mindig rosszul jár. Gulyás Gergely szerint vitapartnere 

alternatív valóságban fogalmazza meg gondolatait,

 majd hosszan vitatkoztak arról, hazánk mennyiért vásárolt keleti vakcinákat akkor, amikor még senki sem tudhatta, meddig tart a koronavírus-járvány.

„Migránsbűnöző, aberrált párt” – jellemezte Márki-Zay a kormányzó erőket, majd párhuzamot vont a Kádár-rendszerrel. 

Ha még az ön szövetségesei is arról beszéltek, hogy őszinte pillanataikban nem gondolták, hogy valóban vezetni tudnák ezt az országot, az emberek miért gondolták volna, hogy jó döntés önökre szavazni?

 – kérdezte Gulyás, majd bátorította a baloldalt: azért, mert Márki-Zaynak nem sikerült győznie, másnak még sikerülhet, ehhez persze szükség van arra, hogy vonzó jövőképet adjanak az embereknek és ne bírálják azt, amit a kormány egyébként jól csinál és ezt az emberek a saját bőrükön is érzik.

Példaként említette, hogy a fogyasztók 80 százaléka ma is annyit fizet a gázért és a villanyért, mint korábban, az alternatív valóságot ezért nem fogadják el, mert nem az életükről szól.

A választások előtt teljeskörűen megismerhető volt mindkét fél álláspontja, nyomatékosította Gulyás.

A Mandiner teljes cikke további részletekkel ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában