Sértő szavak

2023.09.04. 18:59

Évek óta alázza a baloldal a nyugdíjasokat és a vidéki embereket (videó)

A Magyar Nemzet összeállítást készített arról, hogy a dollárbaloldal politikusai, valamint a részben szintén külföldről finanszírozott médiája és a velük rokonszenvező megmondóemberek az elmúlt években miként pocskondiázták a magyar választókat, a magyar szokásokat, a magyar hétköznapokat.

MW

Márki-Zay Péter (MMM)

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

A polgári napilap és hírportál csokorba gyűjtötte a valóságtól leginkább elrugaszkodott, sértő szövegeket, de mivel nagyon sokra bukkantak, ezért több cikket is szentelnek majd a kérdésnek.

A volt baloldali miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter élen járt a lejáratásban, és néha egészen szélsőséges, durva kijelentéseket engedett meg magának, amelyekkel vérig sértette a magyar embereket. Idén januárban Márki-Zay Péter az ATV egyik műsorában például a rákokhoz hasonlította a magyarokat, amikor az ellenzéki képviselőkről beszélt. „Ez egy régi magyar betegség, ugye mondják azt, hogy a vödörbe, ha rákokat raknak, ha csak egy, az kimászik. Ha többet, akkor majd visszahúzzák egymást, nem hagyja egyik sem a másikat elmenekülni.”

Többször becsmérelte a vidéki embereket is a baloldal volt kormányfőjelöltje. Egyik alkalommal azt mondta: 

Ha egy vidéki városban összegyűjti a Fidesz a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.

Máskor azt fejtegette, hogy fel kellene világosítani az egyszerű, tudatlan, ostoba falusi embereket. Szintén a választási kampányban mondta Márki-Zay azt, hogy egy-egy faluban reggel 10-kor már kevés józan emberrel találkozott, „de azok közül, aki nem agymosott volt és lehetett vele egyáltalán beszélni, kettőt, hármat átállított.” 

Az LMP győri elnöke, Jenei Ferenc a 2022-es választások tanulságairól azt a következtetést vonta le egy interjúban, hogy „vidéken le kell menni kutyába”, mert másképp nem értik meg a politikusok mondandóját. 

Tőlem az LMP-ben sokszor kérdezték, hogy vidéken, ha odamegyek az emberek közé, miért nem beszélek az ökopolitikáról meg a biodiverzitásról? Na, erre mondtam én azt: képzeljétek el, hogy beülök a falusi kocsmába, és a Jóskával meg a Pistával egy fröccs mellett elkezdek a biodiverziásról beszélni. Ha meg nem vernek, akkor is úgy megyek ki abból a kocsmából, hogy oda többet a lábam be nem tehetem.

Márki-Zay Péter és Kádár Barnabás
Forrás: Facebook

A Momentum politikusai is kiveszik a részüket a magyarok gyalázásából és gyakran teljesen abszurd kijelentésekre ragadtatják magukat. Kádár Barnabás alapító, a párt olimpia elleni kampányának vezetője szerint „megszülető gyermekekre a gazdaságnak nem lesz szüksége, mivel az automatizált termelés kevesebb embert igényel majd”. Kádár arról is írt, hogy a gyermekek híján fellépő munkaerőhiányt bevándorlókkal helyettesítené, ők termelnék ki az akkori idősek nyugdíját. 

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában