A hálózat

2023.09.29. 08:09

Így fonják körbe a baloldalt az amerikai polip csápjai

Hosszú évek óta építkeznek Magyarországon olyan politikai „színészek”, akik szoros kapcsolatban állnak a globális baloldali hálózattal és az Egyesült Államok egyes érdekcsoportjaival. Közülük a két legfontosabb személy Bajnai Gordon volt miniszterelnök és egykori titokminisztere, Ficsor Ádám – írja a Magyar Nemzet.

MW

Bajnai Gordon ex-miniszterelnök 2010 áprilisában

Forrás: AFP

Fotó: Déri Miklós

Az amerikai befolyásról szóló cikksorozat második része a DatAdat cégcsoport, a Demokrata Párt és a Soros-birodalom összefonódását mutatja be.

A 2022-es országgyűlési választási kampányt megelőzően már egyértelművé vált, hogy egyre erősebb az amerikai befolyás a baloldalon,

így nem véletlen az sem, hogy a miniszterelnök-jelöltjük Márki-Zay Péter lett, aki 2018-ban az Egyesült Államokból hazatérve nyerte meg a hódmezővásárhelyi polgármesteri címet. Ugyanúgy a tengerentúlról, Amerikából, az Action for Democracy nevű szervezet közvetítésével csatornázták be a milliárdokat a baloldal kampányába. Az NGO vezetője, Korányi Dávid – Karácsony Gergely volt főtanácsadója – sem Budapesten, hanem New Yorkból látta el a fővárosi megbízatását.

Ez a befolyásolási kísérlet nem mostanában kezdődött, a háttérben egyesek már jóval korábban építgették a hálózatot. A dollárbaloldal kulcsfiguráiról eddig is tudtuk, hogy kiváló tengerentúli kapcsolataik vannak, ami önmagában nem lenne különös, viszont itt sokkal többről van szó, mint egyenrangú felek politikai együttműködéséről.

Kapcsolatok az USA nagykövetségén

Bajnai Gordon baloldali exminiszterelnök és az egykori titokminiszter, Ficsor Ádám hosszú évek óta szorosan együttműködik az amerikai Demokrata Párttal és az őket támogató globális hálózattal. Ezt bizonyítja többek között egy 2009-es esemény, amelyet a titkos kormányzati információk szivárogtatására szakosodott WikiLeaks hozott nyilvánosságra.

Fotó: Magyar Nemzet / Forrás: Wikileaks

Bajnai már miniszterelnökként az Egyesült Államok budapesti nagykövetségével egyeztetett az új kormánya összetételéről, és aprólékosan beszámolt a terveiről is. A követséggel nagyfokú bizalmat, illetve együttműködési készséget mutatott.

Az egyeztetések során szó esett a parlamenti szakbizottságban kialakult patthelyzet miatt, amiért nem támogatták Ficsor Ádám jelölését a titokminiszteri posztra, de Bajnai ragaszkodik hozzá. Miután a bizottsági szavazás nem kötelező érvényű, a miniszterelnök jelezte, hogy mindenképpen Ficsor kinevezési okmányát küldi el aláírásra a köztársasági elnökhöz.

Az ügy további részleteiről a Magyar Nemzeten olvashat!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában