Külföldi milliárdok

2023.09.12. 16:18

Hazaárulás gyanúja miatt jelentették fel Korányi Dávidékat

A magyar hatóságokhoz fordult a feljelentéseiről elhíresült Tényi István, miután Larry C. Johnson egykori CIA-elemző azt nyilatkozta, hogy a CIA beavatkozhatott a magyar választásokba. Az elemző szerint az volt az amerikai külügy célja, hogy megbuktassa Orbán Viktort.

MW

Korányi Dávid a nyílt társadalom hálózatában fontos pozíciókat tölt be

Forrás: Wikipedia

Fotó: Újpesti Meteor

Tényi a rendőrségnek és az ügyészségnek azt írta, vizsgálni kellene, hogy felmerülhet-e a hazaárulás bűntett gyanúja azokkal a magyar állampolgárokkal szemben, akik az Action for Democracyn keresztül részt vehettek külföldi kormány, illetve szervezet közreműködésével az országgyűlési választások befolyásolásában – írja a Magyar Nemzet.

Az ismert feljelentő beadványában emlékeztetett: hazaárulás bűntettét az a magyar állampolgár követi el, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn.

Utóbbi bűncselekményre egyébként a napokban ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász is felhívta a figyelmet a Hír TV Napi aktuális című műsorában

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában