Fontossági sorrend

2023.09.24. 16:56

Kopnak a zebrák, de biciklisávokra költik a pénzt (videó)

Miközben Budapest baloldali városvezetése alatt sorra épülnek ki a kerékpársávok, az utak nagy részén már évek óta hiányzik a lekopott felfestések pótlása, írja a Magyar Nemzet. Ezt a szeptemberi iskolakezdésre sem sikerült megoldani, városszerte veszélyeztetik a gyalogosokat a lekopott, láthatatlan zebrák.

MW

A biciklisávokra van, zebrákra úgy tűnik, nincs pénz (illusztráció)

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A gyalogátkelőhelyek újrafestése helyett a biciklisávokra ment a pénz, városszerte veszélyeztetik a gyalogosokat a lekopott, láthatatlan zebrák Budapesten – írja a Metropol.

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, a főváros baloldali városvezetése sorban készíti a biciklisávokat, káoszt okozva ezzel a közlekedésben. A Metropol rámutatott, hogy eközben az utak nagy részén már évek óta hiányzik a lekopott felfestések pótlása, több úton pedig eltűntek a terelővonalak, így az autósok – például a Szentendrei úton – már emlékezetből igyekeznek tartani a sávokat.

Nem szánnak rá túl nagy összeget Karácsonyék 

A lap beszámolója szerint a főváros területén közel 600 ezer négyzetméter burkolati jelet kell üzemeltetnie a Budapest Közútnak a fővárosi önkormányzat által rendelkezésükre bocsátott forrásból. 

A BKK-t Karácsony Gergely szétverte, kiszakította belőle a Budapest Közutat, amit önállósított, így a cég már csak magára számíthat a rengeteg közfeladata ellátásában.

Az utóbbi évek gyakorlata szerint éves szinten körülbelül 50 ezer négyzetméternyi jel felújítását tette lehetővé a Karácsonyék által biztosított anyagi keret, ami az összes felület 1/12-ed része – írták. A Metropol egy videót is készített, ahol egy sor helyszínen látszik, mennyire lekoptak a zebrák az őszre.
A lap szerint idén 148 866 405 forint szerepelt erre a feladatra. Viszont ez az összeg, mint egy idén tavaszi közérdekű adatkérés során kiderült,

csak a szükséges felújítás egyharmadára elég, ezért a felfestendő burkolati jelek között is rangsorolnia kell a Közútnak.

A cikk folytatását a Magyar Nemzet oldalán érhetik el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában