Ünnepi interjú

2023.10.23. 20:45

Kövér László: Magyarország nem lesz bevándorlóország, az jöhet be, akit mi engedünk (videó)

„A szuverenitás, az önrendelkezés az a képességünk, hogy a saját magunk életét meghatározó kérdésekről önállóan, külső behatás, külső kényszer nélkül dönthessünk” – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke az október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából a HírTV-nek adott interjújában.

MW

Kövér László, az Országgyűlés elnöke

Forrás: Képernyőkép / Hír TV

Kövér László szerint az elmúlt mintegy 550 évünk a szuverenitásunk védelméről szólt, jelenleg pedig olyan szövetségesekre van szüksége az országnak, amelyek szintén nem engedik a nemzeti szuverenitásuk felszámolását.

A házelnök úgy fogalmazott a HírTV-nek adott interjúban, hogy jelenleg önkéntesen vállalt szövetségi rendszeren belül vagyunk szuverének. Ugyanakkor hozzátette: 

az Európai Unió és újabban a NATO is kezd úgy viselkedni, mintha az EU és a NATO nem egy egyenrangú partneri gyülekezet, hanem mintha egy új birodalom lenne, amelyben a birodalmi központ időről-időre megpróbálja szűkíteni a tagállamok mozgásterét, hogy előbb, vagy utóbb tartományokká degradálja ezeket.

Forrás: Képernyőkép / Hír TV

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta:

Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy a közösség részének lenni egy önkéntesen vállalt szabad partneri együttműködés, nem pedig a szuverenitás feladása

Kiemelte: „ma Európában kevés olyan ország van, amely a szuverenitása érdekében fel tud, vagy fel mer szólalni (…), mi elég nagyok vagyunk ahhoz, hogy úgy érezzük, mindent nem nyelünk le, viszont nem vagyunk elég nagyok ahhoz, hogy partnerek nélkül tudjuk érvényesíteni a magunk álláspontját, tehát elementáris szükségünk van arra, hogy a közép- és kelet-európai országok politikai osztályai ne korrumpálódjanak bele egy ilyen nyugati elitbe.”

Az Izrael és a Hamász háborúja kapcsán a kérdező, Velkovics Vilmos felvette, hogy világszerte voltak palesztinpárti és a zsidó állam elleni tüntetések, köztük Németországban is, mint fogalmazott, gyakorlatilag elöntötte az antiszemitizmus a német utcákat. Erre reagálva Kövér László elmondta, a történtek élesen rávilágítottak arra, hogy az elhibázott migrációs politika, ami az Európai Unió évek óta folytat, az olyan konfliktusok melegágya, amelyek nagyrészt még a világ előtt vannak, de „ebből kaptunk egy kis ízelítőt”.

Leszögezte, 

világossá kell tenni, teljesen mindegy, hogy mit mondanak Brüsszelben, Magyarország nem lesz bevándorlóország, az jöhet be Magyarországra, akit mi beengedünk és semmilyen táptalajt nem csinálunk a terrorizmusnak, a biztonságunk veszélyeztetésének.

Kövér László nem látja visszafordíthatónak a jelenlegi folyamatokat, mert – ahogy fogalmazott – az a politikai elit, amelyik tőlünk nyugatabbra van, minőségileg minősíthetetlen, nincs semmi olyan komoly projektje, amivel meg tudná menteni Európát.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában