Befolyás

2023.11.30. 06:15

A fővárosi parkolás drágulásáért is Karácsony bizalmasa felel

Tordai Csaba, a baloldali mikroadomány-botrány egyik kulcsszereplője a fővárosi parkolás átalakításából is kiveszi a részét - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Tordai Csaba ügyvéd

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

A Fővárosi Közgyűlés szerdán tárgyalta és fogadta el azt a Karácsony Gergely által aláírt javaslatot, amely alapján több közterületen drágul a parkolás, köztük olyan helyeken, ahol pedig eddig nem kellett díjat fizetni.

Karácsony Gergely azzal magyarázza a történteket, hogy a szóban forgó javaslatok az egyes kerületi önkormányzatoktól érkeztek, vagyis a fővárosnak, vagyis neki, azokhoz semmi köze.

Csakhogy a főpolgármester kulcsemberének, Tordai Csabának éppen a parkolás az egyik legfontosabb témája. A balliberális Direkt 36 írt arról, hogy Tordai Csaba Karácsony aláírása előtt főjogászként mindent ellenőriz jogi szempontból, sőt! – A Városháza működését ismerő források szerint a főtanácsadó kulcsszerepet játszik olyan nagy horderejű projektekben is, mint amilyen például a fővárosi parkolás átalakítása – tartalmazza cikk.

Az említett parkolási átalakítást pedig jól ismerheti a budapesti közönség: 2022 őszétől négy parkolási övezetet hoztak létre a fővárosban, ami komoly áremelést jelentett a korábbiakhoz képest. A Direkt 36 állításait, miszerint ez Tordai Csaba műve lett volna, sem a főpolgármester, sem pedig ő nem kérte ki magának azóta sem. Tordai Csaba kiemelt szerepéről egyébként Bajnai Gordon korábbi kormányfő is beszélt az elhíresült Városháza-gate hangfelvételein. Szerinte ketten üzemeltetik a Városházát, Kiss Ambrus és Tordai Csaba.

A főjogász akkor került a közérdeklődés fókuszába, amikor nemrég a NAV házkutatást tartott az ügyvédi irodájában. A hatóságnak erre jó indoka volt: a gyanú szerint a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom botrányos, félmilliárdos adománygyűjtésének jegyzőkönyveit Tordai Csaba ügyvédi irodájában hamisíthatták meg a tanúvallomások alapján.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában