Nyomozás

2023.11.10. 11:30

Külföldről kért adatokat a rendőrség Bige Lászlóék bűnügyében

Jogsegély keretében fordult az egyik külföldi hatósághoz a Bige László szolnoki cégét érintő büntetőeljárásban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – derült ki a nyomozás felügyeletét ellátó Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség a Magyar Nemzetnek adott tájékoztatásából.

MW

Bige László, a Bige Holding Csoport elnök vezérigazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Azt a vádhatóság nem árulta el, hogy melyik országtól és pontosan mit szeretne beszerezni az NNI. Ez lehet akár tanúvallomás, illetve valamilyen okirati bizonyíték is, melyek előmozdíthatják az eljárást. Adott esetben egy olyan részinformációról is szó lehet, aminek beszerzése után be tudják fejezni a nyomozást, az aktákat pedig vádemelési javaslattal át tudják adni az ügyészségnek.

A főügyészség hozzátette: a megkeresésre eddig csak részben érkezett válasz – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az ügy előzménye, hogy még 2018 novemberében nagyszabású rendőri akció zajlott a szolnoki műtrágyagyár területén. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai valósággal megszállták a szolnoki gyárat.

Végül nyilvánosságra került, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda 

veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt folytat eljárást a Bige Holding Kft.-vel összefüggésben. 

A nyomozásban első körben három személyt gyanúsítottak meg a rendőrök, majd később még két emberrel bővült az érintettek köre. Úgy tudjuk, ők mindannyian Bige vállalkozásához köthető személyek, és mindenki szabadlábon védekezhet. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában