Nemzeti konzultáció

2023.11.23. 20:33

Varga Mihály: védjük meg közösen Magyarország szuverenitását!

Nemzeti szuverenitásunkat folyamatosan támadják Brüsszelből, ezért meg kell védeni - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Budapesten, a nemzeti konzultációval kapcsolatos országjáró fórum zuglói állomásán csütörtök este.

MW

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Budapest Eurasia Forum 2023 nyitónapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Lámfalussy Sándor Konferenciaközpontjában 2023. november 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Arra kérjük az embereket, nyilvánítsanak véleményt a konzultációs ív kitöltésével szuverenitásunk fontos kérdéseiről. Így segítsék a kormányt, hogy hitelesen, nagy felhatalmazással képviselhesse álláspontját Brüsszelben. Az országjárás, a konzultációs fórumok célja, hogy ezekről a kérdésekről tudjunk beszélni - mondta a fideszes politikus.

A mostani konzultáció egyik fontos kérdése: béke vagy háború? 

"Mi békepártiak vagyunk" 

- hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

A konfliktusokat békésen kell lezárni, 

Brüsszel viszont pénzzel és fegyverekkel próbálja meghosszabbítani a háborút.

 Ukrajnában már az első világháborúhoz hasonló állóháború alakult ki, fiatal életek vesznek oda. Békére van szükség, nem háborúra, a háborúba küldött fegyverekre - mondta Varga Mihály.

Hasonlóan fontos kérdés Európa jövője. Az Európai Uniót nemzetállamok hozták létre, az unió sorsa a nemzetállamok közönségén múlik, ám

 Brüsszel a nemzeti függetlenség felszámolásán dolgozik. 

Az Európai Bizottság átlépi hatáskörét, például a migráció kérdésében volt olyan döntés, amellyel megkerülték az egyhangúság követelményét. Az eredmények azonban minket igazolnak - hangoztatta a miniszter.

Az emberekhez fordulunk, hogy ezekben a fontos kérdésekben a konzultációs ívek kitöltésével segítsék a kormányt. 

Védjük meg közösen Magyarország szuverenitását! - mondta Varga Mihály a nemzeti konzultációról tartott zuglói lakossági fórumon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában