Fontos

2024.01.28. 07:00

Február 15-éig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

A felsőoktatási intézményekbe szintén február 15-ig lehet jelentkezni, de egyik jelentkezés sem váltja ki vagy helyettesíti a másikat.

MW

Diákok a történelem középszintû írásbeli érettségi vizsgán a gyõri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiumában 2023. május 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Február 15-éig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal közleményében.

Mint írták, az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek.

A hivatal tájékoztatása szerint a tavaszi vizsgaidőszakban a középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségiket. A jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk és a kormányhivatalok elérhetőségei is megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján.

2024-ben a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 3-tól július 3-ig tart. Az írásbeli vizsgákat május 3. és 27. között rendezik meg. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 5. és 12., a középszintű szóbelik június 17. és július 3. között lesznek.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételire külön kell jelentkezni, egyik jelentkezés sem váltja ki vagy helyettesíti a másikat.

A felsőoktatási intézményekbe szintén február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben - tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában