Külpolitika

2024.03.21. 08:36

A cél a „jobboldali aranykor” – megnyitotta első külföldi irodáját az Alapjogokért Központ Madridban

„Csak együtt építhetjük meg a jobboldali aranykort!” – fogalmazott Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója szerda este a központ madridi irodanyitóján. Köszöntőjében elmondta, hogy ez az építkezés adhat csak kellő erőt és vértezhet fel minket arra, hogy megőrizzük a nyugati civilizációnkat.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédet mond Madridban

Forrás: Alapjogokért Központ

A főigazgató közös küldetésünk kapcsán kiemelte, hogy meg tudunk szabadulni a legyőzhetetlennek tűnő kommunista totalitarizmustól: „Magyarországon már sikerült, ugyanígy nem lehetetlen legyőzni a São Pauló-i Fórumot, az európai baloldalt, az európai vagy az amerikai Nyílt Társadalom Alapítványt, de még Joe Biden Demokrata Pártját sem!” Szánthó szerint a kontinens jobboldali erőinek legjelentősebb találkozójával, a CPAC Hungary konferenciával arra törekszünk, hogy „a szövetséget kiterjesszük az ibériai jobboldalra is” – tette hozzá.

Pepa Millán, a spanyol Vox képviselőházi frakcióvezetője beszédében méltatta Magyarországot, amiért „képes volt a középpontba helyezni olyan kérdéseket, mint a családok jóléte, a gyermekek születésének támogatása, amelyekről beszélni sem lehet az Európai Unió sok országában”. A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy épp emiatt van nagy jelentősége annak, hogy az Alapjogokért Központ most irodát nyit Madridban, amelynek a munkája Spanyolország, Magyarország, Európa és az ibéramerikai világ javát szolgálja.

Az esemény egy panelbeszélgetéssel folytatódott, amelyben Jorge Martín Frías, a Disenso Alapítvány igazgatója, Fernando Nistal González, a CEU-CEFAS ügyvezető igazgatója és Farkas Vajk, az Alapjogokért Központ madridi irodavezetője beszélgetett Jorge González-Gallarza vendégkutatónk moderálásával. Farkas Vajk szerint célunk az, „ha Magyarországon valaki az ibéramerikai világ felé tekint, akkor először az Alapjogokért Központ jusson eszébe, és aki az ibéramerikai világban Magyarország felé tekint, annak is”. Részvételével támogatta az eseményt Andrés Pastrana, Kolumbia korábbi elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé vezetője is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában