Alapjogokért Központ

2024.03.07. 08:21

A magyarok kulcsszerepet játszanak az unió jövőjének formálásában

Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója hangsúlyozta, hogy teljes szemléletváltás, személyváltás kell az unióban, enélkül nem lesz valódi változás. Az igazgató a Korrupció és elszámoltathatóság az Európai Parlamentben elnevezésű rendezvényen mondott beszédet.

MW

Képen a Korrupció és elszámoltathatóság az Európai Parlamentben elnevezésű rendezvény résztvevői: Harald Vilimsky,, Dornfeld László, Schaller-Baross Ernő, Kovács István

Forrás: Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ Európai Uniós Kutatási Igazgatósága EUvízió – Úton a változás felé címmel rendezvénysorozatot indított 2024-ben, amelynek kiemelt üzenete, hogy az Európai Unióban változásra van szükség. Ennek nyitórendezvénye március 5-én zajlott Korrupció és elszámoltathatóság az Európai Parlamentben címen.

Kovács István, a központ stratégiai igazgatója köszöntőbeszédében kiemelte, hogy az idei évben nemcsak az EP-választásokat tartják meg, hanem az Európai Bizottság is megújul, és egy valódi lehetőség mutatkozik arra, hogy az irány megváltozzon az unióban. Ezzel a most induló eseménysorozattal szeretne hozzájárulni az Alapjogokért Központ ahhoz a folyamathoz, amelynek a végén új irányt kaphat az EU jelenlegi vezetése. 

Kovács Attila, a központ európai uniós kutatási igazgatója  a korrupció kapcsán elmondta, hogy 

a baloldal kreatív a kiskapuk megtalálásában, amit mindig ki is használnak, hogy elkerüljék az elszámoltatást. 

Teljes szemléletváltás, személyváltás kell az unióban, enélkül nem lesz valódi változás. Az igazgató a júniusi EP-választáson nemcsak morális, hanem politikai győzelmet is szeretne, hogy a fontos kérdésekben többséget szerezzen a valódi európai érdekeket képviselő oldal – írja az Alapjogokért Központ.

Harald Vilimsky osztrák európai parlamenti képviselő szerint:

Az EU a tagállamok sokszínűségére épül, ezért barátságokat, szövetségeket kell építeni ahhoz, hogy Európában béke és prosperitás legyen. A magyarok kulcsszerepet játszanak az unió jövőjének formálásában, meg kell ragadni a lehetőséget és szövetséget teremteni, a változás élére kell állni. Ausztria támogatja Magyarországot ebben a küldetésében.

Schaller-Baross Ernő, magyar európai parlamenti képviselő szerint júniusban szimbolikus győzelmet arathatnak a konzervatív erők, az embereknek több hangra van szükségük. Brüsszelben jogállamiságról beszélnek, bírói függetlenségről, a média szabadságáról, de 

a valódi motivációt Magyarország sorozatos büntetése mögött már tudjuk: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyíltan kiállt és elmondta, hogy a konzervatív értékek ellen küzdenek. Ez a valóság, amivel szembenézünk ma Európában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában