Az Igazság órája

2024.03.24. 10:50

Orbán Viktor szupersztár Latin-Amerikában (videó)

A spanyolajkú világ 20 millió négyzetkilométeres térség több mint 500 millió lakossal.

MW

Kovács István és Szánthó Miklós fejtette ki álláspontját Az Igazság órája című műsorban

Forrás: Kovács István / Facebook

Azt szeretnénk, hogy ha valakinek az ibero-amerikai térségből Magyarország jut eszébe, akkor ugorjon be neki azonnal az Alapjogokért Központ is, és ha valakinek Magyarországon az ibero-amerikai, a spanyolajkú világ jut az eszébe, akkor az Alapjogokért Központ jusson az eszébe azonnal – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Szánthó Miklós, az AK főigazgatója arról, hogy a központ irodát nyitott Madridban, Spanyolországban.

Kovács István az AK stratégia igazgatója kifejtette: ezeknek az országok a lakossága ugyanazokat az értékeket vallja, mint az Európában megfogyatkozott konzervatívok: Isten, haza, család nekik még nagyon sokat jelent. 

Ráadásul Magyarország az ő szemükben egy követendő példa, Orbán Viktor pedig szupersztár. 

Latin-Amerika majdnem egységes kulturális övezet, az Egyesült Államok déli határánál kezdődik és Dél-Amerika déli csücskénél ér véget. 20 millió négyzetkilométeres térség, amelynek több mint 500 millió lakosa van – hangsúlyozta a stratégiai igazgató.

Európában azok az erők, amelyeket az új jobboldalhoz szokás sorolni kifejezetten jó pozícióban vannak, ezt fogja megmutatni a CPAC Hungary is

 – mondta Szánthó Miklós. Szerinte a rendezvény egy olyan ugródeszka lehet általánosan a jobboldal számára az európai parlament választásokra, ami egy picit meg is fogja ijeszteni a baloldalt. 

Teljesen világos lesz, hogy van alternatíva a balliberális vagy a magukat jobboldalinak mondó, de inkább baloldali pártokkal szemben

 – jegyezte meg a főigazgató. Így eljöhet egy új jobboldali aranykor – tette hozzá.

Az Európai Néppárt az EP-választás után dönthet úgy, hogy továbbra is kitart a baloldali liberális fősodor mellett. De nyithat a valódi jobboldali pártok irányába. Vagy szakad a néppárt

 – fejtette ki Szánthó Miklós. Kovács István megjegyezte: az Európai Néppárton belül még vannak normálisan gondolkodó erők.

De meg merem kockáztatni, hogy a szocialisták között is vannak ilyenek, látjuk azt, hogy mi történik akkor, amikor a Robert Fico-féle szociáldemokrata párt hatalomra kerül Szlovákiában és hirtelen elkezd józan gondolatokat bevinni a politikába 

– tette hozzá az stratégiai igazgató.

Az Igazság órájának ezt az adását itt nézhetik meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában