Drogbotrány

2024.04.10. 11:16

Vádat emeltek Herczeg Zoltán ellen

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz.

MW

Kábítószer-birtoklás miatt vádat emelt az ügyészség Herczeg Zoltán divatguru ellen

Forrás: Herczeg Zoltán/Facebook

Vádat emelt Herczeg Zoltán ismert divattervező és bűntársa ellen az ügyészség – derült ki a vádhatóság Magyar Nemzetnek adott válaszából.

Mint írták, a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben kábítószer-kereskedelem, terhelttársa, egy másik férfi ellen (Herczeg Zoltán – a szerk.) pedig kábítószer birtoklásának bűntette miatt, mindkettőjükkel szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványozva.

A vádirat lényege szerint egy 61 éves budapesti férfi 2022 tavaszától kezdve több alkalommal marihuánát adott el Herczeg Zoltánnak, az ügy másik vádlottjának. 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát értékesített társának 350 000 forintért. 

Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi csekély mennyiségben maga is fogyasztott marihuánát és kokaint – írta az ügyészség.

Hozzátették: az ügy másik vádlottja (azaz Herczeg) a barátján kívül más forrásból is szerzett be kábítószert, a marihuána mellett kokaint és DMT-t is, ami egy pszichedelikus drog. A férfi 2010-től kezdve évente néhány alkalommal, csekély mennyiségű marihuánával és csekély mennyiségű kokainnal kínálta meg egy barátját, a kábítószereket közösen elfogyasztották, valamint 2022-ben egy másik személlyel közösen marihuánás cigarettát fogyasztott. A vádlott az elfogását megelőzően röviddel szintén cannabist fogyasztott. A férfi által megszerzett kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

Droggal bukott le az ismert divatguru

Herczegre és egy társára még 2022. október 21-én csaptak le a rendőrök, miután felmerült, hogy kábítószerrel kereskedhettek

Az akkori hírek szerint Herczeg Zoltántól készpénzt, kokaint és száz gramm marihuánát foglaltak le. Az ellenzéki körökben népszerű divatguru lakásán és kocsijában is találtak drogot.

A divattervező hosszú hónapokat töltött letartóztatásban, de tavaly tavasszal szabadult a rácsok mögül. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában