Voks 24

2024.05.19. 21:36

Szentkirályi Alexandra: az újpesti Duna-part ma „egy borzalmas hajléktalan favella”

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, hogy korábban Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) vezetése alatt próbálták az itt élőket kimenteni, de mióta "Karácsonyék nem kezelik a hajléktalankérdést, súlyosan romlott a helyzet".

MW

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az újpesti Duna-part ma nem az itt élők szabadidős központja, "hanem egy borzalmas hajléktalan favella" - írta a Facebook oldalán a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje vasárnap.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, hogy korábban Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) vezetése alatt próbálták az itt élőket kimenteni, de mióta "Karácsonyék nem kezelik a hajléktalankérdést súlyosan romlott a helyzet".

A helyzet szörnyű, gyermekek születnek meg középkori körülmények között, az egészségügyi és biztonsági kockázat pedig hatalmas

 - emelte ki.

Szentkirályi Alexandra szerint muszáj változtatni, "Budapesten sehol nem lehet hajléktalan favella"!

A poszt mellé publikált videóban elhangzott, hogy nagy sok hajléktalan él a területen, és a családok is panaszkodnak az állapotokra, nem mernek lejárni a Duna-partra, a gyerekek is félnek.

Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP), aki 2010-től 2019-ig Újpest polgármestere volt, most pedig a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, azt mondta a videóban: a kialakult helyzet sem az érintett hajléktalanoknak, sem a többségi társadalomnak nem jó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában