Káosz

2024.05.25. 13:52

Szentkirályi Alexandra: Karácsonyék terve kegyelemdöfés Budapest közlekedésének (videó)

Karácsonyék terve, hogy örökre kitiltsák az autókat a pesti alsó rakpartról, kegyelemdöfés Budapest közlekedésének – közölte a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szombaton a Facebook oldalán, írja az MTI.

MW

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje beszédet mond a Fidesz-frakció Parlamenti Szalon elnevezésű rendezvényén Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központban 2024. május 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Szentkirályi Alexandra videóbejegyzésében Almássy Kornél közlekedési szakértőt kérdezte arról, hogy mit okozna egy ilyen döntés.

Almássy Kornél azt mondta, hogy – gyors modellezésük alapján – gyakorlatilag a teljes Hungária körúton belül növekedne a forgalom. A pesti alsó rakpart Lánchíd és a Szabadság híd közötti szakasza lenne lezárva, ez pedig azt okozná, hogy „nagyot növekedne a forgalom” a Fiumei úton és a Rottenbiller utcában, illetve a Nagykörúton is nagyobb lenne a forgalom – illusztrálta a szakértő egy térképen a várható helyzetet.

Szerinte a Kiskörúton „nagyon durván”, 50 százalék körül növekedne a forgalom, és még a budai oldal és érintve lenne. A Margit híd budai hídfőjénél lenne „nagyon durva” növekedés, egészen az Alkotás utcáig, és megnőne a forgalom a budai rakparton is 10 százalékkal. „Gyakorlatilag a teljes belváros, a Hungária körúton belüli és Budán a Margit híd – Alkotás út tengelyében lévő szakaszon megnő a forgalom” – summázta Almássy Kornél.

Szentkirályi Alexandra hozzáfűzte, Karácsony tudja, hogy mivel járna a lezárás, mégis képes ezt megtenni a budapestiekkel.

Gyurcsánytól jár a buksisimi és a vállon veregetés, de tőlünk nem. Erre mondom én azt, hogy pofátlanság, és ezért kell változás Budapesten

– fogalmazott a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelölte.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában