Otthon

2014.09.08. 15:35

Kézimunkával szinte minden elkészíthető, ha elég ügyes és találékony az ember lánya

Táplánszentkereszt – Sok éves hagyomány, hogy a helyi Sárkányklub a szeptemberi falunapon kiállítja a helyi művelődési házban az elmúlt év termékeit. Így volt ez most szombaton is.

Varga Krisztina

Több mint tizenöt éve varrogatnak együtt a klubban a település lányai-asszonyai. A szűkebb értelemben vett foltvarrás mellé számos más technikát felsorakoztattak azóta: horgolnak, kötnek, képeiket keresztszemes hímzésekkel, csipkével, gyöngyökkel, szövött elemekkel dobják fel.

A közösen varrott naptár előtt az alkotók: Bertók Ferencné, Nagyné Hegedűs Judit, Cserkuti Vronika, Kustos Ervinné, Purgai Judit.

Fotó: Varga Krisztina

Az elmúlt szombaton a babatakaróktól és mókás gyermekjátékoktól a faliképeken, ágytakarókon, táskákon, hátizsákokon át egészen az élethű horgolt virágokig terjedt a kiállított egyedi remekművek skálája. Nagy volt az érdeklődés, s a hölgyek bíznak abban, hogy egy-egy ilyen alkalommal mások is kedvet kapnak ehhez a szép, értékteremtő hobbihoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!