Otthon

2015.01.12. 17:31

Hogyan szárítsunk?

A ruhák, ágyneműk, fehérneműk mosása és szárítása mindennapos feladat. Ma már a szárítást is sokan gépesítik.

Tersztyánszky Krisztina

Energiafelhasználás szempontjából nyilván legolcsóbb a teregetés, a friss levegőn szárítás. Emellett szól a kellemes illat is és az, hogy a száradó ruhák javítanak a túl száraz helyiségek levegőjén.

Ha mégis a szárítógép mellett tesszük le a voksunkat, olyan készülék vásárlása mellett döntsünk, amelynek vezérlése nedvességfüggő. Ha a szárítás után azonnal vasalást tervezünk, a ruhának nem kell teljesen száraznak lennie, ezzel energiát takaríthatunk meg. A mosógéphez hasonlóan a szárítógép működése is akkor gazdaságos, ha a készüléket teletöltjük ruhával. Minden használat után tisztítsuk ki a levegőszűrőt, így jobb lesz a szárító hatékonysága. A gép használata mellett a mosás során felesleges az öblítő használata, mert a szárítógépben a ruha puha marad. A mosásra és szárításra is alkalmas gépek nemcsak drágák, általában az áramfelhasználásuk is magasabb a hagyományos gépekénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!