Otthon

2016.10.17. 17:45

Varázsoljunk tündérkertet!

VN-információ - Dübörög az ősz, fakulnak a színek, ködösek a nappalok. Ezért tegyük intenzívebbé lakásunkat, környezetünket! Apró kiegészítők csupán, és máris lendületesebben, kreatívabban éljük meg a hétköznapokat.

Gombkötő Gina

Hangulatvidítónak készítsünk tündérkertet! Ez egy apró edénykert, amelyben tündérek, sárkányok, koboldok élnek, mini növények között. Mindössze különleges növénytartó tálra lesz szükségünk, némi földre és a fantáziánkra.


Egy régi bőrönd jó szolgálatot tehet a tündérkert kialakításához Fotó: Internet

Erdei növényekkel, mohával ültethetjük be a tálat, de vásárolhatunk kertészetből mini növényeket, például mini cikláment, hangát, fodorkát, varjúbogyót, fajdbogyót. A növények kiválasztásánál fontos szabály, hogy kis levelű, lassú növekedésű fajtákat válasszunk. Tegyük az elkészült alkotást szélvédett, fagymentes helyre, hogy hosszan gyönyörködhessünk benne. Növénytartónak jó lehet egy csorba bögre, laposabb cserépedény, régi bőrönd vagy faláda. Ha az edény alját ki lehet lyukasztani, azt tegyük meg a megfelelő vízelvezetés miatt, ha nem, akkor az alsó rétegben alakítsunk ki kavicságyat, körülbelül az edény magasságnak egyötöd részében. A tündéreket, koboldokat, meselényeket megvásárolhatjuk az interneten vagy hobbiboltokban, a várat, épületeket, hidat, azaz az építményeket pedig elkészíthetjük magunk is kavicsokból, fadarabokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!