Pornóapáti

2015.09.13. 09:58

Így járták a határ szélén - Folklórnap volt Pornóapátiban

Színes és multikulturális programmal rukkoltak elő Pornóapátiban szombaton. A hétvégi folklórfesztivál nemcsak a magyar hagyományok ápolásáról szólt, hanem a környéken élő más nemzetiségi csoportok kultúrájának megismeréséről is.

Vadas Krisztina

A rendezvény programja főként táncos produkciókból tevődött össze: a színpadon egymást váltották a különböző néptáncos csoportok, akik magyar, horvát és szlovén koreográfiákat adtak elő.

Fotó:Vadas Krisztina

A fellépők között ott voltak a környékbeli falvak hagyományőrző csoportjai, de távolabbról is érkeztek csoportok: színpadra állt a Felsőcsatári Nyelvoktató Általános Iskola Tánccsoportja, az Ungaresca Senior Tánccsoport, a Sárvári Senior Néptánc Egyesület, a Magyarországi Szlovének Szövetsége Szakonyfalui Néptánccsoportja, a HKD Cetarci - Felsőcsatár horvát tánccsoportja és a Pornóapáti Vegyeskar és Tánccsoport is.

Az eseményen nem csak a fellépők táncoltak, a kulturális műsor után táncházzal és vacsorával várták a vendégeket. A talpalávalóról egy városlődi zenekar, a Die Waschludter Johann's Kapellee gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!