top 10

2017.12.12. 08:00

Az 10 legdrágább ékszer a nagyvilágból (x)

Ha ékszer, akkor azonnal a luxus, csillogás jut eszünkbe, még ha a bizsukat részesítjük előnyben, akkor is. Ha drágának találjuk fővárosunk nagy bevásárló utcáinak kínálatát, nem tévedünk nagyot, az ékszerek ára brutális magasságokba képes emelkedni.

vaol.hu

Ez sokszor valóban a kiváló anyag, tökéletes kézimunka miatt van így, amit természetesen érthető, hogy meg kel fizetni, de néhány esetben csupán a márka, ami feltornázza az árakat. Most öt olyan ékszert mutatunk be, melynek története, anyaga valóban megfizethetetlenné teszi őket, de mint mindennek, így természetesen nekik is megvan az áruk.

A világ 10 legdrágább ékszere

1. 6,8 milliárd forint – Egy tökéletes rózsaszínű gyémánt berakással készült gyűrű. Kifogástalan és főleg óriási rózsaszín gyémánt, melyet két kisebb, szintén kifogástalan fehér gyémánt határol.

2. 7 milliárd forint – Kék Winston gyűrű, hatalmas, csepp alakú középkék gyémánttal, melyet két kisebb gyémánt fog közre.

3. 7,35 milliárd forint – Chopard karóra, melyet 874 apró, színes és kifogástalan gyémánt díszít. Az óra maga igen kicsike és valószínűleg egyáltalán tölti be valódi funkcióját. No nem azért, mert nem működik, hanem mert nem azért viselik, hogy tudják, mennyi az idő.

4. 8 milliárd forint – Hutton-Mdivani jadeite nyaklánc csodaszép zöld kövekkel és sötétpink díszítéssel. Egyszerű darabnak látszik, azonban hatalmas értékkel bíró különlegesség.

5. 8,8 milliárd forint – Egy 150 karátos gyémántbikini, mely nem sokat takar, de viselőjének valószínűleg nem is a kényelmes és szolid tengerparti lubickoláshoz van rá szükség.

6. 9,6 milliárd forint – ZOE kék gyémántgyűrű- Ez is egy csodás és hatalmas kék gyémánt, csepp alakkal. Tényleg bámulatos színe van, ragyogása megbabonázó.

7. 13,6 milliárd forint – GRAFF gyémántgyűrű, óriási ovális rózsaszín gyémánttal.

8. 16,2 milliárd forint – L’incomparable gyémántnyaklánc. Ez inkább nyakék, hiszen merevebb és ráfekszik a kulcscsontra. Egy növényi indát mintáz apró levelekkel, melyeken természetesen gyémántok csillognak, legvégén pedig egy bámulatos sötétsárga kristály díszeleg.

9. 21,2 milliárd forint- Ez is egy rózsaszín gyémántgyűrű, hatalmas 59,6 karátos gyémánttal.

10. 23,5 milliárd forint – Szintén kék gyémánt, a Wittelsbach-Graff gyémántról van szó, ami mélykék ragyogásával szinte félelmetes.

A listán egyébként a 13. helyet foglalja el a Titanic című klasszikussá vált, filmből megismert „Óceán szíve” nyakék, azzal a bámulatos kék gyémánttal. Ez „csak” 5 milliárd forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában