Szponzorált tartalom

2018.08.03. 13:27

Nem csak Photoshoppal lehet mosolyt tervezni!

A tény közismert, miszerint az első benyomás roppant fontos és nagyon erős, mondhatni döntő hatással bír a továbbiakat illetően, legyen szó akár emberi kapcsolatokról vagy egy állásinterjúról, s noha nem kellene ismeretlenül ítélkeznünk, mindössze pár másodperc alatt mégis kíméletlenül, tudat alatt is megtesszük.

Ami pedig legelőször szembeötlik valakin, és amit legelőször szemügyre veszünk akaratlanul is az a megjelenés, az összhatás, az ápoltság, és az egésznek a fókuszában az arc, azon belül pedig megkerülhetetlenül az illető mosolya. A vonzó, kellemes benyomást keltő mosoly tehát igen csak nagy jelentőséggel bír jövőnket illetően, ezért a saját érdekünkben fektessünk rá megfelelő hangsúlyt!

Miről árulkodik egy-egy mosoly, és miért lényeges?

Többnyire bele sem gondolunk, de mosolyunk bizony árulkodik rólunk! A dolog hátterében már pszichológia áll, amit mélyebben nem boncolgatunk, azonban tény, hogy a meghatározó első pillanat megalapozhat sok mindent, ami nagyon is nélkülözhetetlen az életünkben, és a boldogulásunkhoz. Ilyen a megítélésen keresztül a szimpátia megszerzése, vagy rosszabb esetben annak azonnali elvesztése.

És itt jön képbe az egészséges, ápolt fogsor jelentősége, hiszen amikor mosolyra görbül a szánk, fogazatunk azonnal központi szerephez jut. A szép, fehér, egyenletes, gondozott fogsor nem csupán egy alap magabiztosságot kölcsönöz tulajdonosának, de meggyőzőbbé is teszi őt és azt sugallja az illetőről a külvilág felé, hogy egy egészséges, igényes, intelligens, megbízható ember, aki odafigyel a részletekre, és kedves, harmonikus, nyitott, barátságos egyéniség, tehát jó a közelében lenni, vagy jó vele együtt dolgozni. S mivel a beszélgetések 49%-ában a beszélgetőpartnerünk ajkait figyeljük, nem kétség, hogy a másikról alkotott kép releváns eleme maga a mosoly.

Mosolytervezés

Amennyiben egymásnak küldött, vagy magazinokba készített fotókról van szó, könnyen lehet mondani, hogy „Rendben, vegyük elő a Photoshop-ot és retusáljunk!”, a dolog viszont már teljesen más az élő megjelenésnél, amikor szemtől szemben vallunk színt mosolyunkkal, mert ott csalni már nem lehet. Akkor mégis mit tehetünk, ha nem makulátlan az a mosoly? Amellett, hogy fogorvoshoz fordulunk, terveztessük meg digitálisan!

Ma már nem kell izgatottan és hosszasan várakozni, hogy a fogászati beavatkozások végeredményét láthassuk. Eleve nehézkes elképzelni, hogy a szakorvos által emlegetett szakszavak alapján hogyan fog ténylegesen festeni megszépített fogsorunk. A digitális mosolytervezés ebben nyújt segítséget. Többé nem kell a fantáziánkra támaszkodnunk és közben végig bizonytalanul reménykedni, hogy mosolyunk olyan lesz, amilyet szerettünk volna, amilyet elképzeltünk.

Mi az a mosolytervező?

Valójában egy modern fejlesztésű szoftverről van szó, ami egy praktikus, és a digitális technikának köszönhetően precíz fogászati eszköz, s működése alapján akár az is mondható, hogy egyfajta élő Photoshop. A páciens fogazatáról készült fotó változtatásait azonnal láthatja az érintett, sőt, akár 20 variációt is megtekinthet, így kiválaszthatja a számára legideálisabb kinézetet. A szoftver nagy előnye, hogy kizárólag megvalósítható látványterveket mutat, amik közül az alanynak a neki tetszőt csak jóvá kell hagynia, és végül garantált minőséget kap. A program segítségével egy teljesen új, személyre szabott mosoly tervezhető szakorvosi állapotfelmérést, digitális panorámaröntgen készítést, konzultációt, digitális mosolytervezést, digitális fotók megtekintését, lenyomatkészítést és esztétikai kezelési terv elkészítését követően, ami összesen mindössze 45 percet vesz igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában