HIRDETÉS

2019.02.07. 11:06

Milyen ágynemű tesz jót a párkapcsolatnak?

Párosan szép az élet, tartja a mondás, de arról megoszlanak a vélemények, jó-e együtt aludni, és ha igen, mekkora helyen, és milyen paplannal és párnával? Sok lehetőségünk van, ha a jelenlegi ‘együttalvás’ nem működik jól.

A jó alvás nem elhanyagolható kérdés

Bizonyára hallottunk már arról, hogy válóoknak bizonyult, hogy a férj horkolt, vagy éppen arról, hogy egy házaspár külön szobába költözött, illetve külön fürdőszobát is tartott fenn.

Eltérnek a vélemények arról, hogy az intim együttlét vagy éppen az ‘egészséges’ távolság, az egyszemélyes kényelem tesz-e jót egy kapcsolatnak.

Nem feltétlenül igaz, hogy akik nem tudják együtt kialudni magukat, azok nem valók egymáshoz, hiszen lehet, hogy csak különböző típusúak. Egyiküknek nagy tér kell éjszaka, vagy éppen valamelyik fél az extrém meleget szereti. Ha tiszteletben tartjuk a különbözőségeket, a közös pontok még összetarthatnak minket.

Nagyon lényeges, hogy mindenki kipihenhesse magát, ezért nem érdemes feláldozni magunkat, hogy a másik alvási szokásaihoz igazodjunk.

Külön háló – miért ne?

Lehetséges, hogy a megoldás a külön hálószoba. Ezt leginkább az életkor és az együtt töltött évek számának növekedtével választják a házaspárok. A kapcsolat elején még természetes az összebújás, de pár év – vagy évtized – múlva már nehéz összehangolni napról napra a szokásokat.

 

 

Az egyik klasszikus probléma a közös ágyban, ha az egyik fél bagoly típus, és éjszakába nyúlóan fennvan, és például lámpa mellett olvasgat.

A másik, némileg súlyosabb gond, ha a páros egyike – általában a férj – horkol. Ez egy olyan zaj, amit nem lehet megszokni, és nem lehet mellette elaludni. Megjegyzendő, a szétbútorozás alternatívájaként ezen egy műtét is segíthet, mivel a horkolásnak egészségkárosító hatása van.

Egy paplan vagy két paplan?

Ha viszont egy ágyon osztoznak meg a szerelmesek, akkor is vannak eldöntendő kérdések. Ilyen a matrac típusa: belesüppedni szeretünk, vagy a kemény matrac a kedvencünk?

Az a változat jó, amelyik mindkét félnek biztosítja a nyugodt alvást. Szerencsére egy franciaágyra két egyszemélyes matrac is felfektethető. Ugyanígy eléggé egyszerű tény, hogy két embernek két párna kell a pihenéshez.

A paplan veti fel talán a legkomolyabb kérdést. Nagyon intim és bensőséges, ha egy nagy paplan alá bújunk esténként – amihez az elérhető hatalmas választékból a megfelelő ágyneműt kell beszereznünk -, de két egyszemélyeset választhatunk.

Azt is mondhatnánk, a kapcsolat igazi próbája a közös paplan: ahol mindkét fél elfér, és reggelre nem az egyikük ‘birtokolja’ az ágyneműt, ott igazi harmónia uralkodik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában