HIRDETÉS

2019.02.07. 11:16

Négy nyerő férfi kabát – olcsóbban a szezon végén

A téli időszak végén beindul a leértékelés, és olyan darabokat is megkapunk akár féláron, amelyeket évekig hordhatunk. A férfi kabátok terén megnéztük az aktuális trendeket – és hogy mire tényleg érdemes költeni.

Sokat változott a kabát divat az utóbbi években. Mint minden ruhadarab terén a férfiaknál, itt is divatjamúlttá váltak a formális darabok, és a bevállalósabb, színesebb stílus a nyerő. Ami korábban ‘lányos’, ‘diszkós’, elvont vagy túl tarka volt, az mind bekerült a fősodorba.

Persze, a merész kombinációkat senki sem a munkahelyén, a főnöke előtt fogja próbálgatni, így azért a klasszikus elemeknek is van helye az erősebb nem öltözködésében, éppúgy, mint eddig.

Lássuk, milyen hagyományosabb és újszerűbb kabát megoldások közül válogathatunk 2019 elején!

Méregzöld katonai dzsekik

2017 óta nagy divat a zöld a kabátok és minden más férfias ruhadarab terén a szakértők szerint. A katonai viseletek erősen hatottak színvilágban az erősebb nem ruházatára, illetve a túrázós, világjárós divat is ötvöződött a hétköznapi viselettel.

Ennek következtében egy strapabíró, sportos méregzöld dzsekivel nem foghatunk mellé. Ez a stílus még hosszú évekig a divat körforgásában fog maradni, ez garantált.

Élénk színű technikai kabátok

Ez az utóbbi pár szezon nagy favoritja. A már említett hegymászós, túrázós vonal a színes viharkabátok trendjével együtt azt eredményezte, hogy a feltűnően műanyag, nagyméretű dzsekik – akár egymást ütő élénk színekben – még mindig igen menők.

Jellemzőek a hangsúlyos technikai részletek, a nagy zsebek, és a megkapóan élénk színek, amelyek eléggé újszerűek a férfi divatban.

Steppelt dzseki – egy évtizeden átívelő trend

Akárki futtatta be a steppelt dzsekit, kockás vagy vízszintes csíkos bordázattal, nagyon sokat nyerhetett vele máig. Ugyanis ez a dzseki fazon egyszerűen – nem a legszebb kifejezéssel, de – kiirthatatlan a divatból.

A legjellegzetesebb megjelenési formája a szűk fazon. A nőknél az újszerűséget az utóbbi szezonokban az érdekes, friss színek adták meg, például a napsárga, vagy a vattacukor lila. A férfiak kevesebbet változtatnak, évek óta hordják a mélyzöld, sötétkék, szürke és fekete steppelt dzsekiket.

Tengerészkabát – alternatíva a ballonra

A dzsekik mellett nagyon keresettek a hosszabb, klasszikus kabátok, amelyek kicsit elegánsabb, amolyan Sherlock Holmes-i megjelenést adnak. Ha a smart casual vonal területén is bővítenénk a ruhatárunkat, akkor ismerkedjünk meg a tengerészkabáttal.

Ez nem a klasszikus ballonkabát, hanem egy elegáns szövetkabát, amely combközépig ér, egysoros vagy kétsoros gombolással. Akár sötétbarna, akár kék, akár homokszínű változatot választunk ebből a derékban nem szűkített, igen férfias kabátból, úgy fogunk festeni, mint akik most ugrottak ki egy Guy Richie-filmből.

Az eleganciára mindig érdemes áldozni – főleg, ha olyan engedményes áron kapjuk meg, mint a téli szezon végén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában