SZPONZORÁLT TARTALOM

2019.09.13. 13:51

Két legenda egy színpadon október 4-én Szombathelyen, az Agorában

Október 4-én, Szombathelyen az Agorában két legenda lép színpadra! Fergeteges estén nosztalgiázhatunk a két legendás előadó koncertjén.

Kevés olyan előadó van, akiknek a pályafutása állócsillagként ragyog a zenei egén. Ilyen legenda a Neoton és Korda György is. Egy estén mindketten színpadra lépnek Szombathelyen.

A két legendát összeköti a 80-as szám, hisz Korda György idén lett 80 éves, a Neoton pedig a legnagyobb sikereit a 80-as években élte meg.

Korda György táncdalénekesként hódította meg a közönség szívét, majd a mai fiatalok a remek pókerközvetítései miatt szerették meg. A 80-as évek elejétől Balázs Klári a párja, nem csak a színpadon, hanem az életben is. A tündéri házaspár koncertjein mind a fiatalok, mind az örök fiatalok jól érzik magukat, a finom humoruknak és a kortalanul jó zenéjüknek köszönhetően. Korda György neve olyan legendás számokkal forrt egybe, mint a Lady N, a Virágeső, Reptér, Gyöngéden ölelj át. Klárikával közös duettjeik elengedhetetlen részei egy igazi bulinak, ilyen a Mamma Maria, a Comment ca va, Találd ki gyorsan a gondolatom.

A Neoton története 1965-re nyúlik vissza. Pásztor László akkor alapította meg az első együttesét, majd csatlakoztak a zenekarhoz a Kócbabák, aminek Csepregi Éva is oszlopos tagja volt. Pár év múlva pedig Jakab György is a Neoton család tagja lett.

1979 hozott igazi áttörést az együttes életébe. Ekkor jelent meg a legendás Napraforgó című albumuk amin, olyan számok voltak, mint a Santa Maria, a Szédült napraforgó vagy a Hegyirabló. 1980-tól Végvári Ádám is csatlakozott az együtteshez. 1983 októberében elnyerték a Yamaha Music fesztivál nagydíját a Holnap hajnalig című dallal. Itthon évről évre megjelent a Neoton Família stúdióalbum, ami minden évben hozta a slágereket. A Hétvégi motorozás, a Nyár van, az I Love You, a Bye-bye kedvesem vagy a Medvetánc.

Ezen a varázslatos estén a fellépők visszarepítenek az időben olyan slágerekkel, amik a mai napig a közönség kedvencei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában