hirdetés

2019.10.01. 08:05

Ahol nem csak receptet lehet kiváltani: megújult a 25 éves oladi Panacea Gyógyszertár

Az idén 25 éves fennállását ünneplő Panacea Gyógyszertár szeptembertől megújult belső térrel, Alma Referenciapatikaként fogadja régi és új vásárlóit.

VN

Fotók: Unger Tamás

A modernizálás során letisztult patikabelsőt és szabadpolcokat alakítottak ki, miközben az Almára jellemző barátságos hangulat ugyanolyan hangsúlyos maradt, mint amit a vásárlók már megszerettek az elmúlt évek során. Az átalakítás mellett egy modern robottechnológia-beruházásra is sor került, ami automatizált környezet kialakításával hatékonyabbá teszi a gyógyszertár mindennapi működését. Az egyszerűbb és gyorsabb kiszolgálás eredményeképpen így több idő jut a betegek szakmai támogatására. Az első visszajelzések nagyon pozitívak; az almazöld dizájn vonzó a betegek számára, minden harmadik betérő megjegyzi, hogy szívesen tartózkodik ebben a környezetben.

Fotók: Szikora Zsombor

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Pelléné Dr. Elek Éva, a gyógyszertár alapítója felelevenítette a kezdeteket. Visszatekintéséből kiderült, hogy a patikát 1993-ban egy kolléganőjével, Szita Máriával kezdték el építeni a szomszéd épületben. A gyógyszertár nevének ötlete férjétől, Dr. Pelle Páltól származik, a Panacea név azt jelenti: minden bajra gyógyír. A gyógyszerésznő 1998-ban vette át a gyógyszertár vezetését, majd 2008-ban adta át lányának, Dr. Feller-Pelle Krisztina szakgyógyszerésznek, aki már 2002 óta a patikában dolgozott. Miután kinőtték a szomszéd épületet, és ez – amelyben egy képkeretező és restaurátor műhely volt - eladóvá vált, 2014-ben megvásárolták. Itt folytatták a betegközpontú gondozást.

A gyógyszertár vezetését idén Dr. Kernya Tibor szakgyógyszerész vette át, aki 2006 óta dolgozik a patikában, és megtiszteltetésnek érzi, hogy részt vehet a vállalkozás már 25 éve sikeres munkájában, amit a kollégák magas minőségű szakmai és emberi tulajdonságai visznek előre. Amint mondta, a fejlődés két pilléren nyugszik: az egyik a tulajdonosok igénye a fejlesztésre, a másik a modern vásárlói igények kiszolgálása, amelynek érdekében létrehozták ezt a fogyasztóbarát officinát.

Dr. Legli Veronika, a Magyar Orvosi Kamara megyei és területi alelnöke a gyógyszerészetről, mint teljes bizalmat igénylő tevékenységről beszélt, amely kiegészíti az orvosi rendelőben hallottakat. A patikában is személyre szóló tanácsokkal látják el a betegeket, ezek teszik teljessé a gyógyítást.

A kívül-belül megszépült gyógyszertárat Dr. Lázár Szabolcs, a Patika Management Kft. ügyvezető igazgatója adta át. Az Alma hálózat közel 260 gyógyszertárból áll, filozófiája, hogy segíteni szeretnének az embereknek, és mivel piaci versenyben dolgoznak, szeretnének olyan környezetet teremteni a betegek számára, ahonnan mosolyogva távoznak. A szalagátvágás és oklevélátadás után Lőrinc atya megáldotta a patikát, pezsgőt bontottak és felszelték a 25 éves jubileumi tortát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában