hirdetés

2019.11.03. 18:08

Gyógyszertár új köntösben, a megszokott színvonalon

Októbertől teljesen új arculattal fogadja a betérőt Szombathelyen a Gábor Áron utcában a Rókus Gyógyszertár. A déli városrészben élők nagy ámulatára mindössze két hónap alatt megtörtént az átváltozás.

Dr. Binó Györgyné, Erika, a tulajdonos régóta otthon van ezen a környéken. 1991-ben ő nyitotta a város első teljes körű magángyógyszertárát az Álmos vezér utcában, majd két év múlva a családi házukból egy, a Rumi úti rendelőhöz közeli bérleménybe költöztette a patikát. A jelenleg használt két szintes épületet 1996-ban, családi vállalkozásban vásárolta meg, ahol egy év múlva nyitott meg a Rókus Gyógyszertár. Az akkor elérhető legkorszerűbb felszereltséggel, patinás cseresznyefa bútorok között kezdték meg a munkát.

Bármennyire szerették a betegek és az itt dolgozók is, a 22 év alatt kicsi lett a 25 négyzetméteres kiadótér, s időközben a gyógyszerkínálat is a tízszeresére nőtt. Lépni kellett. Mivel a telek nem adott lehetőséget terjeszkedésre, Erika úgy döntött, hogy „beáldozza” a több éve lakatlanul álló emeleti lakást. Itt alakította ki a szép nagy laboratóriumot és az irodát, a földszinti kiadótér pedig ezáltal a kétszeresére nőhetett.

 

A tágas, világos, áttekinthető tér és az étrendkiegészítők, vitaminok szabad polcos elhelyezése az Alma Patika Referencia Programhoz való csatlakozásnak köszönhető. A franchise rendszer nemcsak a gyógyszertár üzemeltetőinek spórolja meg a marketinggel, beszerzéssel kapcsolatos háttérmunkát, hanem a nagy tételű megrendelések hatása a készítmények kedvezőbb eladási árában is megmutatkozhat. Az már egyéni kezdeményezés, hogy Binóné előnyös kisvállalkozói hitelkonstrukcióval beruházott egy patikarobotra. Az ügyes gép, 30 kilométer/órás sebességgel száguldozva a raktárpolcok között minden gyógyszert megtalál és a gyógyszerészek mögötti tartóba ejti. Mivel rendkívül praktikusan rendezi el a dobozokat, a raktározás kérdése is nagyrészt megoldódott. Fontosabb azonban, hogy mivel a szakemberek válláról leveszi a medicinák keresgélésének terhét, több idejük marad a betegekkel való foglalkozásra. A négyszemközti konzultációra, egészségügyi mérésekre egy intim sarkot is elkülönítettek, ahonnan gond esetén az orvosi rendelőbe irányítják a beteget.

- Köszönöm a betegek türelmét, azt, hogy hűségesek voltak az átépítés időszaka alatt, amikor nehezebb körülmények között történt a gyógyszerkiadás – mondja dr. Binó Györgyné, aki egyébként a Vas Megyei Gyógyszerész Kamara újonnan megválasztott elnöke. – Kéthetente megújuló akciókkal, törzsvásárlói kedvezménnyel várjuk őket a megújult patikánkban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában