Támogatott tartalom

2021.11.05. 06:00

A szaunázás szerelmeseinek miért Bükfürdő?

A szaunázás szerelmeseit minden nap estig nyitva tartó exkluzív szaunavilág várja. Az európai színvonalú szolgáltatást egész napon át élvezhetik az ide érkező látogatók, de akár munka után is lehetőség van egy pár órás relaxálásra, a délutáni fürdőbelépővel illetve csak a szauna területére szóló 17.00 órától igénybe vehető szaunajeggyel.

A Bükfürdő Thermal & Spa® között lehet válogatni. Kezdő szaunázóknak az infra kabin vagy aroma szauna ajánlott, mely 45 ºC-os hőmérséklet mellett szolgálja az ellazulást, melyet a különböző aromaolajak jótékony hatása egészít ki. A gyakorlott szaunázók kedvence a finn erdei szauna, a gőzkabin vagy az , ahol állandóan 100 °C-os forróság uralkodik. Élénkíti a vérkeringést, edzi a szívet és erősíti az immunrendszert, valamint serkenti az anyagcsere folyamatokat is. A , melynek hagyománya az ókori Rómából maradt fent, szintén egyfajta szauna, mely elsősorban átmelegíti a bőrt, az izmokat és szöveteket, felkészítve ezzel a testet egy magasabb hőmérsékletre és terhelésre. A pihenést fűtött kőpadok teszik kellemesebbé melyek tulajdonképpen meleg nyugágyak.

A szaunázás utáni felhőtlen relaxálást a fedett szaunapihenő és a hangulatos szaunakert biztosítja. A kültéri és beltéri hideg vizes merülőmedencéken túl Kneipp-medence, valamint kültéri élménymedence és beltéri jakuzzi teszi tökéletessé a szaunázás élményét.

A fürdő szaunavilága , így a szauna kabinokat is csak fürdőruha nélkül, törölköző, lepedő igénybevételével szabad igénybe venni, így aki számára a teljes meztelenség nem elfogadható annak sem kell lemondani a szaunázás élményéről. A természetes anyagokból készült szaunalepedő segítségével ők is részesei lehetnek az egészséges feltöltődésnek.

Minden hónap második szombatján élhetik át a vendégek a Szaunanapot, ezt a különleges, egésznapos kavalkádot. A szaunaélményből mára már egy rendkívüli wellnes program lett. A szaunamesterek illóolajokkal, gyógynövényekkel és különleges show elemekkel töltik meg a szaunázást. Az improvizatívnak tűnő mozdulatokra több napot akár heteket is készülnek, zenei alap összevágásával, jelmezekkel, felépített tematika mentén. A bükfürdői szaunavilág által szervezett napokon meghívott szaunamesterek színesítik a programokat. Kilenc szaunamesterrel minden órában párhuzamosan mennek a felöntések. A nagysikerű rendezvény teltházzal működik. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jegyek elővételben is vásárolhatóak korlátozott mennyiségben. A Nagy Szimat-teszttel a lelkes vállalkozók a következő Szauna napra szóló belépőjüket akár meg is nyerhetik. 5 illatot kell felismerni és az első három, aki teljesíti a próbát, biztosítja a helyét a következő programon.

A szaunázás a rengeteg pozitív élettani hatása mellett boldogsághormonokat képes felszabadítani ezért a relaxálás élménye tökéletes.

A szaunázás szerelmeseinek miért Bükfürdő? Fedezze fel Ön is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában