Támogatott tartalom

2022.01.03. 12:42

Ez nem zsákbamacska! Életre szóló hivatás!

Intézményünk része a több mint 650 éves múlttal rendelkező Pécsi Tudományegyetemnek, ami garanciát jelent a minőségi oktatásra. Képzési központunk egy kis közösség családias légkörrel, remek tanárokkal és bőséges kollégiumi férőhellyel.

Kiemelt feladatomnak tekintem a tehetséggondozást. Fontosnak tartom, hogy a hallgatóink megismerkedjenek a tudományos élet szépségével is. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy hallgatóink részt vegyenek a Tudományos Diákköri Konferencián, értékes munkájuk megjelenjen hazai és nemzetközi fórumokon. Büszke vagyok arra, hogy több hallgatóval készült már közös publikációnk, sőt a legjobbakat nemzetközi konferencián poszter szekcióban is sikerült prezentálni. 

 

Nagy örömömre szolgál az is, hogy egyre több lelkes, szombathelyi fiatal hallgató csatlakozik a PTE ETK Egészségtudományi Szakkollégium lelkes csapatához, ahol színes programmal várjuk őket. 

 

Általános iskolás korom óta az ápolói hivatást éreztem magaménak és kicsi korom óta tudatosan készültem is erre. Világ életemben szociálisan érzékeny voltam. Varázslatosnak tartottam a kórházak légkörét, és elhatároztam, hogy főnővér szeretnék lenni. 

 

„Szerettem volna másokon segíteni és úgy éreztem nincs is jobb terep erre, mint az egészségügy, azon belül pedig az ápolói hivatás.”

 

Leginkább arra vagyok büszke, hogy a nyugaton már elterjedt diplomás ápoló lettem, és hogy a fiatalabb nemzedék útját terelgethetem az egészségügyi pályán oktatóként, képzési igazgatóként. 

 

Szeretettel hívunk közösségünkbe!

 

Karamánné dr. Pakai Annamária egyetemi docens, képzési igazgató

 

Magadra ismersz?

Megértés, empátia, türelem, jó kapcsolatteremtő és problémamegoldó képesség – ezek szükségesek, ha valaki a Szombathelyi Képzési Központ valamelyik szakját választja. El kell köteleznünk magunkat az emberek irányába történő segítségnyújtás felé, és ezt megélni valódi ajándék

 

Várunk nyílt napunkon 2022. január 13-án Szombathelyen!

 

Elköteleződés a tanuláson túl

Mikor felvételt hirdettek az Egészségtudományi Szakkollégiumba azonnal éltem is a lehetőséggel. Mindig is tudtam, hogy az egészségügyi terület vonz, 

 

"itt érzem otthon magam"

 

de a számos program és érdekes előadás során amit a szakkollégium szervez számunkra, ez csak további megerősítést nyert. Nem csak saját szakomat érintő témák keltették fel érdeklődésem a könnyen elérhető, online előadásokkal, de sok új információval is gazdagodtam. Az elköteleződést nagyon fontosnak tartom ezen pálya választása során, szakkollégiumi tagnak lenni pedig csak megerősített ezirányban. 

Váczi Dalma dietetikus hallgató 

 

Hivatás

„A hivatás egy olyan életcél amibe szívünket, lelkünket beletesszük.„

 

Erre szenteljük az életünket, legfőképp az egészségügyben. Számunkra az elsősegély és a segítségnyújtás egy ösztönös reakció munkahelyen vagy akár a munkahelyen kívül is. A hivatás nem csupán egy papír a szakmáról amit elvégeztünk, hanem egy új fejezet megnyitása az emberek életében.

Szabó Dalma szülésznő hallgató

 

 

Segítségnyújtás

A segítségnyújtás erkölcsi kötelesség is egyben. A PTE ETK, mint intézmény mindenekelőtt ezt az erkölcsi kötelességet tartja szem előtt. Hiszen választott hivatásunk tanulmányai során alapvető fontosságú a segítségnyújtás elsajátítása. A PTE ETK pedig szem előtt tartva ezt, segíti hallgatóit kimagasló tudású szakemberekké válni. 

Lelkes Viktória 

 

 

Jövőkép

Azt várom a jövőtől, hogy egy budapesti klinikán dolgozhassak szülésznőként. Nagyon szeretném továbbfejleszteni a tudásomat, hogy a lehető legmagabiztosabb ismereteket szerezhessek hivatásom terén. A temérdek továbbtanulási lehetőség, s a magas színvonalú, lelkiismeretes oktatás ezt tökéletesen biztosítja iskolámban. Bízom benne, hogy sokan választjátok ezt a szakot, mert 

„csodálatos látni ahogy világra jön egy új élet”

és az fantasztikus érzés, hogy ebben Ti segítitek a kismamát. 

Szigeti Réka szülésznő hallgató

 

 

Képzési Központunk

A PTE ETK Szombathelyi Képzési központja pontosan azt a családias hangulatot tükrözi, melyet az intézmény lakói, s dolgozói közvetítenek egymás felé.

 

A 90 fő elszállásolására alkalmas kollégium (9700 Szombathely, Jókai utca 14.) 2-5 ágyas szobái várják az ETK hallgatóit a Szombathelyi képzési központban. Kedvező lehet ez a későn kelők számára, ugyan is a tantermeket csupán pár lépcsőforduló választja el a kollégisták ágyától. 

 

A folyosóknak három modernizált konyha, két tanulószoba és társalgó, egy mosókonyha, mini konditerem, valamint az iskola szíve a Klubhelyiség alkotják elengedhetetlen elemeit. A szobák saját hűtőszekrénnyel és fürdőszobával rendelkeznek. A mozogni vágyók aktivitásukat a konditerem mellett az udvari kosárlabda/ focipályán kiélhetik, az olvasás szerelmeseit ezzel szemben egy tágas könyvtárhelyiség várja.

 

Ismerj meg minket! 

 

 

Képzéseink

ápolás és betegellátás BSc

- ápoló szakirány>>

- mentőtiszt szakirány >>

- gyógytornász szakirány >>

- szülésznő szakirány >>

 

egészségügyi gondozás és prevenció BSc

- védőnő szakirány >>

 

csecsemő- és kisgyermeknevelő BSc >>

 

Legyél a #ETKcsalád tagja! 

 

Várunk nyílt napunkon 2022. január 13-án Szombathelyen! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában