PR-cikk

2022.08.30. 15:52

Apró trükkök a tökéletes gyep érdekében

Azok számára, akik kertes házban élnek, a kerti munka talán nem is kötelezettség, hanem sokkal inkább kikapcsoló tevékenység. Hiszen egy fárasztó hét után igazán kellemes hétvégénket a friss levegőn tölteni, és valami kreatív elfoglaltsággal vezetni le a munkahelyi stresszt.

PR-cikk

Forrás: Dudarev Mikhail / Shutterstock.com

Mindezek miatt sokan különös figyelmet fordítanak kertjük rendezetten tartására, a gyep szépségére és a virágágyások ápolására. Ehhez pedig érdemes ismerni olyan apró trükköket a gyep érdekében, melyek minimális időt vesznek igénybe.

Eszközök

Az egyik nagyszerű eszköz, amely beszerzése nem különösebben nagy befektetés, a gyepháló. Ezek célja, hogy a kertrendezésben segítsenek anélkül, hogy a termőföldet károsítaná. Azaz ezek segítségével könnyedén tudunk kisebb kerti utakat, parkolót kialakítani és stabilizálni. Használatuk azonban nem zárja el az esővizet a talajtól szemben a beton vagy térkő használatakor. A gyephálók között különböző méreteket találhatunk, tehát könnyedén tudjuk egyedi igényeinkhez igazítani. Ezek szinte minden esetben műanyagból készülnek, tehát ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyoknak és nem deformálódik könnyedén. A rácsok használatához akár hozzáillő szegélyt is beszerezhetsz, amely pedig a különböző területek közötti elválasztást segíti.

Fűnyírók és fűkaszák

Senki számára nem újdonság, hogy a rendszeres fűnyírás kulcsa az igényes kertnek. Ehhez azonban nem minden esetben elegendő a fűnyíró megléte, hiszen sok esetben egy fűkasza az, ami megkönnyíti a kerti munkálatokat. A benzines fűkaszák között könnyen találhatunk számunkra ideális darabot. Ezek nagyszerűen használhatók bokrok és veteményesek karbantartására. Többségük kimondottan kényelmes használatot eredményez ergonomikus kialakításuknak és kényelmes fogantyújuknak köszönhetően. A kiemelt minőségű darabok magas térfogatú motorral, valamint többszörös szűréssel ellátottak. Mindezek elősegítik az eszköz hatékonyabb működését.

One,Man,Working,In,Garden,And,Mowing,Grass,Using,Brush

Fotós: tommaso79 / Shutterstock.com

Mindezek segítségével gyönyörű és igényes kertet tarthatsz fent már heti pár óra munkával is. Már csak a tökéletes kerti ülőgarnitúra kiválasztása van hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában