Pr cikk

2023.08.24. 13:32

Szezonalitás vagy jegyárak: mikor a legalkalmasabb a repülőjegy foglalása?

Repülni a vágyott cél felé csodálatos élmény. Felülmúlhatatlan, páratlan. Akkor vajon sokan miért tartózkodnak tőle? Azért, mert a köztudatban az az elképzelés él, hogy a repülés luxus, ami van, akinek jár, de azért a többség nem élvezheti ezt. A helyzet az, hogy ez az elgondolás elavult, és jelenleg kicsit sem fedi le a valóságot. Íme, néhány repülésre motiváló jó hír! Minden csak az időzítésen múlik?

Vaol.hu

Forrás: esky.hu

Félig-meddig igen. A gazdaságos repülőjegy beszerzésének egyik kritériuma valóban az időzítés, magyarul a tervezés. Minél később kezdődik a szervezés, minél közelebbi az indulás dátuma, annál valószínűbb, hogy az árak elrugaszkodnak attól, ami tárcakímélőnek mondható. Ugyanakkor, ha az előrelátás adott, ha az út részletei időben letisztázhatóak, az egyet jelent a határozottan kedvező jegybeszerzéssel. Ezen a ponton mutatkozik meg a dolog szépsége, mivel így már egyáltalán nem tekinthető luxusnak a repülés, és ténylegesen bárki számára elérhető!

Ahogy említettük, az időzítés csupán az egyik pillér. A másik „támfal” a forrás. Az eSky olyan ajánlatokat kínál, amik mellett nehéz elmenni szó nélkül. Az ellenállhatatlan lehetőségek ismérve, hogy a jegyárak abszolút a földön járnak. Ez tehát azt jelenti, hogyha a fedezet megvan, ha a részletek kedvezőek, akkor felesleges tovább várni, tolni az intézkedést, a legjobb belecsapni a közepébe, lefixálni az indulás és érkezés dátumait, a visszaútra vonatkozó adatokat, valamint a szállást és az egyéb programokat. Olykor kellő távolságból nehéz precízen megtervezni a heti események sorát, ez így normális. A siker kulcsa a rugalmasság. Érdemes úgy kezelni a tervezést, mint egy lehetőséget a megvalósításra, ami azonban nem kötött, nem merev, sokkal inkább szabadságot nyújtó, korlátok nélküli. Nem ildomos körömszakadtáig ragaszkodni egy-egy elképzeléshez, ha azok egyszerűen nem hozhatóak tető alá. Ezen kívül jó ötlet kellő könnyedséggel hozzáállni a változáshoz, ami egyébként az egyetlen biztos dolog az életben. Így a váratlan helyzetek is profin lekezelhetőek. 

Hová érdemes elrepülni?

Bárhová! Erre a kérdésre általános válasz azért nem adható, mert mindenkinek más az úti célja, az álma és vágya. A repülőjegy Róma felé például az az alternatíva, ami a legtöbbek számára egyszerűen ellenállhatatlan. Ettől függetlenül nem lehetetlen, hogy sokan inkább Dubai, vagy mondjuk Barcelona mellett szavaznak. A lényeg az egyéni sajátosságok, ízlés, vélemény fókuszba állítása. Nem az a fontos, hogy jelenleg mi a divat, mit diktálnak a többiek, hanem az a fontos, ami személy szerint prioritást élvez. 

esky.hu

A hivatalos szezonon kívüli időszakban is érdemes gondolkodni?

Igen! Sokan ettől a forgatókönyvtől kifejezetten fáznak, mert mondjuk Róma példáját visszahozva, amikor még nincsen szezon, akkor a nyár sem mutatja napsugártól csillogó arcát, vagyis félő, hogy bár a festői környezet mindenért pótolja az embert, az élmény mégsem ugyanaz, mint szezonban.

Ezzel ellentétben, különösen manapság, a klímaváltozás korában a szezon, mint behatároló periódus, pusztán tájékoztató jellegű. Az előtte és utána lévő hetek ugyanolyan nagy eséllyel kiélvezhetőek, mint a hivatalos, nagybetűs szezon. Az időjárással így sem, úgy sem érdemes dacolni, esélytelen előre megmondani, mit hoz majd a meteorológia, úgyhogy szezonban is simán bele lehet futni olyan időszakokba, ahol történetesen nem a beígért kellemes időjárásé a főszerep. Magyarán jó ötlet messzebbre nézni, látni, mint amit a szezon diktál. A meglepetések ebben az esetben garantálhatóak, ráadásul a kiadások mértéke tovább faragható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában