Hirdetés

2023.09.11. 23:00

Kormányhivatali munkatársak képzése

Ötezer kormánytisztviselő vett részt kompetenciafejlesztő képzéseken országszerte „Az állampolgári ügyintézés lehetőségeinek szélesítése” című KÖFOP projekt keretében, mely a Miniszterelnökség szakmai irányításával, a Lechner Tudásközpont konzorciumvezetésével, Budapest Főváros Kormányhivatalával közösen valósult meg.

PR

A Miniszterelnökség szakmai irányításával, Budapest Főváros Kormányhivatala és a Lechner Tudásközpont közösen valósította meg „Az állampolgári ügyintézés lehetőségeinek szélesítése” című, KÖFOP-2.1.7-VEKOP-18-2021-00001 azonosítószámú projektet. A kormányhivatali háttérfolyamatokra, az állampolgárok számára kialakítandó új ügyintézési lehetőségekre, valamint a kormányhivatali feladatok ellátásának hatékonyabbá tételére koncentráló projekt keretében olyan képzéseket bonyolítottak le, amelyek több mint 5000 fő bevont kormánytisztviselő angol szaknyelvi és e-ügyintézési ismereteit fejlesztették. A kompetencianövelő képzések jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú, gyors és minőségi feladatellátáshoz, ügyintézéshez.

A mai kor elvárásaihoz igazodva a projekt e-learning és mobilapplikáció formájában elérhető képzéseket biztosított a résztvevők számára, amelyek a hagyományos módszereknél sokkal rugalmasabb, ezáltal hatékonyabb tanulást tettek lehetővé. A kormánytisztviselők így tanulmányi feladataikat össze tudták egyeztetni a családi és munkahelyi kötelezettségeik teljesítésével.

A képzések a Probono-rendszerben találhatók meg, elvégzésükért a kormánytisztviselők kreditpontokat kapnak. A képzések a projektzárást követően – 2023. szeptember 30. után – is elérhetőek lesznek.

Megvalósult a megújított tematikájú e-learning alapú E-ügyintézés képzés, amelynek elvégzésével a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok kormánytisztviselői sokoldalú, korszerű és hatályos ismereteket szerezhettek az ügyfél- és ügyintéző oldali e-ügyintézési szolgáltatások elméleti és gyakorlati használata tárgyában. A képzés 2023. június 26. és augusztus 15. közötti időszakban került megvalósításra a projekt keretében, melyet 3279 fő végzett el sikeresen.

A Felkészítő tréning sorozat EU-s gazdasági szereplők kiszolgálására – szaknyelvi képzés mobilapplikáció formájában vált elérhetővé. Ez a képzés hasznos szaknyelvi ismereteket, tudást nyújt a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok kormánytisztviselői számára a közigazgatási hatósági eljárás szakaszainak, alapvető szabályainak, az eljárás lefolytatásának és gyakorlati kérdéseinek angol szaknyelvi elsajátításában. A képzés célja, hogy létszám- és ügyfélforgalom-arányosan megvalósuljon a teljes lefedettség, vagyis országos szinten a kormányablakokban és az érintett szakterületeken legyen olyan munkatárs, aki angol nyelven ki tudja szolgálni az ügyfeleket felmerülő igény esetén. 2023. április 25. és 2023. június 15. között 2661 fő végezte el sikeresen a képzés

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában