Hirdetés

2023.11.13. 07:00

Befejeződött az árvízbiztonság növelése a NYUDUVIZIG  területén

Vaol.hu

Forrás: Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

2023. november 10-én, pénteken Szentgotthárdon ünnepélyes átadással zárult az „Árvízbiztonság növelése a NYUDUVIZIG területén” KEHOP-6.4.1-22-2023-00005 azonosítószámú árvízvédelmi fejlesztés, amely az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által alkotott konzorcium irányításával, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében valósult meg

A 2022 májusában indult, az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott 2 milliárd 605 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósult projekt célja, hogy a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő védművek előírás szerinti kiépítésével, valamint műtárgyak, árvízcsúcscsökkentő tározók fejlesztésével és a vízfolyások megfelelő vízszállítási kapacitásának kiépítésével csökkenjen az árvízi kockázat kialakulása. 

A beruházás két projektelemből tevődött össze: magában foglalta az árvízi kockázat mérséklését a Rába szentgotthárdi, körmendi és sárvári szakaszán; illetve Kőszeg város vízkár elleni biztonságának megteremtését és a helyi villámárvízi kockázatok csökkentését a Gyöngyös-patak ökológiai célú mederrendezésével, valamint a Lukácsházi árvízcsúcscsökkentő tározó uszadékterelő műtárgyának megépítését a töltés és a műtárgy állékonyságának megóvása érdekében.

A kivitelezést a Szabadics Építőipari Zrt. végezte (- az utóbbi projektelem tekintetében a Meliorációs és Rekultivációs Kft.-vel közösen).

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában